Dijous, maig 23, 2024
CulturaUrbanismeVallbona

Els veïns ja travessen pel nou camí del rec Comtal

Vallbona té un pas més ample i segur per anar a Montcada i Reixac

El nou camí del rec Comtal ja està obert als veïns de Vallbona i Can Sant Joan (Montcada i Reixac). Les obres de remodelació d’aquest pas, molt transitat, acabaran al desembre però els veïns ja travessen el camí que, en alguns trams, ha guanyat fins gairebé dos metres d’amplària. Fins ara el pas era un camí de terra que s’havia anat estrenyent per la crescuda de les aigües i les tempestes. Els veïns amb cadira de rodes, carros de la compra o cotxets de bebès ho tenien complicat per circular-hi. Després d’anys de reivindicacions, les obres de remodelació del passeig van començar fa uns mesos. ‘Sembla mentida que ara estigui així, quan vam iniciar la lluita estava molt degradat – explica José Luís Conejero, de l’AV de Can Sant Joan – I ara és un camí ample pel qual poden passar els veïns, això és una delícia.’

Actualment, s’hi estan instal•lant les tanques de seguretat de les vies del tren i la il•luminació del camí. Però la principal reivindicació dels veïns és la neteja del talús. A hores d’ara ja hi ha un acord per dur-ho a terme, però el Consorci del Besòs encara està reajustant el pressupost per incloure aquest punt. ‘El talús és primordial que el netegin. Suposo que serà difícil netejar-lo però han de fer-ho perquè sino ens quedarà el talús brut d’anys i anys, que contrasta amb el que estan fent a la part de baix’, comenta l’Ángel Campano, veí de Vallbona.

Els veïns també reclamen la retirada d’alguns arbres secs i caiguts per seguretat en el tram final de Vallbona. De moment, però, en aquest espai  s’ha guanyat en mobilitat i s’ha connectat el rec amb la plaça del Primer de Maig.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies