Un pla de futur per dignificar Can Peguera

Els veïns dissenyen un pla de futur per al barri

Els veïns de Can Peguera tenen clar com volen que sigui el barri: un barri rehabilitat, que conservi les seves cases blanques i que compti amb equipaments, entre altres aspectes. Així li han comunicat al Patronat Municipal de l’Habitatge en la primera reunió per començar a definir el pla de futur de Can Peguera.   Aquest pla arriba després de la desafectació de Can Peguera dins el Pla General Metropolità, que no protegia les cases davant un projecte urbanístic. Ara, un cop protegides, la principal preocupació dels inquilins és rehabilitar les cases per eliminar-ne les deficiències estructurals.‘Ja es va fer un estudi, fa dos mandats, de pla de futur que contemplava tota una sèrie de remodelacions de les estructures com serien aïllaments tècnics, humitats, de sorolls, que vol dir una inversió important als habitatges’- explica en Pep Ortiz, president de l’Associació de Veïns de Can Peguera. Aquest procés tindria un termini mínim de 10 anys.

Els veïns, a banda de la rehabilitació dels habitatges demanen demanen al patronat la cessió d’un local del passeig d’Urrutia o bé d’algun habitatge buit per fer un pla d’acció ocupacional. ‘L’objectiu és que els veïns es puguin organitzar i fer feina per ells mateixos- afirma en Pep Ortiz-  Hi ha diferents perspectives, un podria ser costura, l’altre una mica de manetes, paleta, pintor, però això necessita un magatzem.’ Can Peguera és un dels barris més empobrits de Barcelona i des de fa temps les entitats treballen en un pla d’acció comunitària per pal·liar els problemes d’atur i alimentació. El pla de futur hauria d’incloure també, segons els veïns, la construcció d’equipaments a la façana del parc del Turó de la Peira.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies