L’audiència pública torna al Fòrum Nord

L’associació 500×20 i l’AV de Ciutat Meridiana demanen mesures urgents per resoldre els problemes de l’habitatge

L’Auditori del Fòrum Nord (Barcelona Advanced Industry Park) va acollir ahir la primera audiència pública de Nou Barris de la legislatura. Aquest espai resol el problemes d’aforament de la Sala de Plens del Districte, amb un límit per a 99 persones. Aquest cop cap veí va quedar fora de l’audiència, que va començar amb un públic que superava les 150 persones.

L’Associació 500×20 i AV de Ciutat Meridiana van demanar al govern mesures concretes i urgents per resoldre els problemes de l’habitatge al districte. 500×20 van demanar amb una pancarta que els 4.194 pisos propietat de la banca passin a ser habitatges de caire socials, principalment per a casos d’emergència. En aquest punt van demanar el suport de tots els partits polítics, ja que avui hi ha una comissió per mobilitzar els pisos buits que hi ha a la ciutat de Barcelona.

Les entitats i associacions de veïns en contra dels desnonaments van demanar també les xifres del districte. La regidora va informar que hi ha hagut uns 70 casos de desnonaments al districte. D’aquests 5 encara estan pendents i dels altres 65 casos, 20 ja s’han resolt i hi ha 43 casos en procés de negociació.

Els veïns de la Prosperitat van demanar a l’Ajuntament que insti a l’empresa Endesa a presentar sol·lucions alternatives al transformador que va explotar el passat agost dins un bloc de l’avinguda de Rio de Janeiro.  La regidora de Nou Barris, Janet Sanz, va informar que és un cas complicat, perquè és un tema de negociació política a nivell de ciutat ja que hi ha molts casos com aquest a Barcelona, uns 2.000, i que s’hauria de trobar una sol•lució global. De moment, hi ha l’acord i el compromís per part d’Endesa de presentar sol•lucions alternatives i pressupostos abans del gener.

Els veïns també van demanar per les tasques de neteja que s’han fet a l’església del Mental.  A hores d’ara, s’estan analitzant les cates que van fer els operaris i s’està a l’espera dels resultats per definir les futures actuacions. De moment, l’església del Mental està cercada amb tanques, per perill de despreniments.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies