Els veïns denuncien l’incivisme als Jardins de Can Xiringoi

El barri critica soroll a les nits i destrosses a la gespa

Estrenats a la primavera, els Jardins de Can Xiringoi no són l’espai d’esbarjo i trobada que esperaven els veïns. Els veïns denuncien l’ús incívic dels jardins que fan alguns dels usuaris.  Segons els veïns, hi ha grups de persones que fan soroll fins a la matinada i que, a més, ocasionen desperfectes en la gespa al fer-la servir com a camp de futbol i altres esports. A més, alguns propietaris de gossos no vigilen les seves mascotes i aquestes han foradat part del terreny dels jardins. ‘Estem desesperats –explica la Maria Busquets, una veïna de la zona- hem passat un estiu fatal perquè no podíem obrir les finestres pel soroll. Els gossos corrien per aquí deslligats, feien soroll de bordar uns amb els altres, era terrible a la nit, era terrible’. Aquesta va ser una de les queixes que els veïns van fer arribar a la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, a l’Audiència Pública de Nou Barris.

Els veïns també van aprofitar la intervenció per demanar que un cop acabada la urbanització d’aquest espai s’arrengin també les voreres de l’avinguda de Borbó i els carrers propers als Jardins de Can Xiringoi. ‘Ja no només per una qüestió estètica, sinó perquè estan en molt males condicions- afirma la María Dolores Millán, també veïna dels voltants dels jardins-  Hi ha molts trams on hi ha baixades, on les rajoles es mouen, on hi ha forats… i creiem que ja és hora d’arranjar tota aquesta zona’. Districte tindrà en compte, dins el pressupost de manteniment, l’arrenjament d’aquests carrers.

La gerent del districte, Gemma Arau, va anunciar als veïns que tractaran el tema de l’incivisme a la taula d’espai públic amb els educadors de carrer i també s’intensificarà la vigilància de la Guàrdia Urbana. La Regidora dels districte també es va comprometre a trobar una zona alternativa per als gossos fora d’aquest espai.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies