El govern es compromet a construir el Casal de Barri de la Trinitat Nova aquesta legislatura

La regidora Janet Sanz va presentar les línies d’actuació en els temes d’habitatge, comerç, participació i ocupació

Els veïns de la Trinitat Nova van reclamar ahir la construcció del casal de barri, promés des de fa 35 anys, al plenari de Nou Barris. Els veïns es van concentrar davant la Seu del Districte per entrar junts a la sessió. Un cop en el torn de paraules, es van mostrar indignats perquè el projecte del casal de barri finalment no entrarà en els propers pressupostos, tot i que, diuen, el govern anterior els hi havia assegurat que es construiria l’any 2016. Des del govern, però, van assegurar que s’han trobat amb un pla d’inversions per a 2016 ja tancat i compromés, i que del casal de barri de la Trinitat Nova només hi ha fet el projecte executiu, sense cap pressupost reservat per a la construcció. Davant les queixes dels veïns, la regidora es va comprometre a construir l’equipament en aquesta legislatura i estudiar el tema durant 2016.  Els veïns de la Trinitat Nova, però, no van sortir satisfets amb aquesta resposta i van anunciar més mobilitzacions.

Més contents estan els veïns del Turó de la Peira que sí veuran l’inici de la construcció del seu poliesportiu. Janet Sanz va anunciar que al juny de 2016 comença l’enderroc de la piscina del Turó de la Peira, que es refarà juntament amb una nova pista de futbol sala per al CF Montsant. El projecte ha anat en paral·lel al del casal de barri de la Trinitat Nova, però en aquest cas, afirma la regidora, sí que s’hi va destinar una partida pressupostària.

Un altre equipament pendent que va sortir al ple va ser el poliesportiu de Canyelles. El PP va reclamar que es revoqui la concessió a Eurofitness, que té la titularitat de la piscina Artesania i va guanyar el concurs per construir el nou poliesportiu de Canyelles. L’objectiu de la proposició era que es recuperi la concessió, que expira l’any 2038, per tal que una altra empresa pugui construir l’equipament esportiu, ja que, ara per ara, l’empresa Eurofitness no ho pot assumir. Tots els partits excepte Barcelona en Comú van donar suport a la proposició. En el cas del partit del govern, ho va refusar ja que hi veuen problemes de caràcter jurídic i econòmic, que haurien d’estudiar abans de pronunciar-se.

A l’informe de la regidora, Janet Sanz, va repassar la feina que el seu govern ha realitzat durant aquests primers 100 dies de mandat. Sanz va destacar sobretot les actuacions enfocades a garantir l’habitatge  i lluitar contra els desnonaments. De moment assegura que s’han resolt els casos de 22 famílies, mentre que es continua mediant per resoldre altres 48 casos.  La lluita contra els desnonaments passa, diu Sanz, per aturar els expedients de desnonament i mobilitzar els pisos per oferir-los com a lloguer social, creant-ne un cens d’habitatges buits. En aquest sentit, cal dir que el plenari va aprovar un manifest destinat als bancs per tal que col·laborin en la cessió de pisos buits com a lloguer social. A més d’aquesta mesura, la regidora també en va destacar la importància de les ajudes per no arribar al risc de desnonament, a través d’ajudes al lloguer, ajudes contra la pobresa energètica, etc. La rehabilitació d’habitatges també entraria en aquest punt. Un grup de joves van aprofitar aquest punt del dia per exigir l’eliminació de simbologia franquista dels edificis del districte. Com a prova van portar un bon grapat de plaques de pisos de protecció oficial amb el jou i les fletxes franquistes, que havien arrencat de les façanes. D’altra banda van reclamar el canvi de nomenclàtor per a l’avinguda de Borbó, i que la plaça de Llucmajor passi a dir-se de la República.

L’informe també posava l’èmfasi en impulsar el comerç de proximitat, tant el situat als eixos comercials com el de les botigues que en queden fora. I en aquest sentit Janet Sanz va anunciar la compra de quatre locals comercials a la plaça dels Eucaliptus per dinamitzar la zona.  A més va anunciar que el seu govern està intentant aturar l’ampliació comercial de l’Heron City, que va ser aprovada per silenci administratiu durant el canvi de legislatura.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies