Cinc anys d’assistència pionera al Centre Integral de Salut Cotxeres

L’equipament continua al capdavant de la innovació amb més projectes per al futur

El Centre Integral de Salut Cotxeres Borbó compleix 5 anys de model innovador, a mig camí entre un ambulatori i els serveis d’un hospital. L’equipament públic ha atès 450.000 usuaris en algun dels serveis que combina: l’atenció primària, urgències i el centre sociosanitari. El model aposta per retroalimentar els coneixements dels professionals per millorar l’atenció als pacients, com explica el director del CIS Cotxeres Borbó, Joan Farré: ‘Hi ha metges de primària que treballen també en el CUAP, hi ha metges del sociosanitari que també treballen en el CUAP. I és una manera de poder conéixer tots, tots els dispositius que tenim. Per exemple hi ha un equip d’atenció primària que té un geriatre de referència que, a més a més, treballa en el sociosanitari i és qui els hi dóna tot el suport en atenció geriàtrica integral.’ Aquest model permet que un malalt crònic detectat a l’atenció primària arribi per una urgència i acabi ingressat al centre sociosanitari. ‘Una vegada que estan estables, se’ls ha estabilitzat hemodinàmicament, es planteja amb la família si volen ingressar en el nostre centre sociosanitari per continuar l’evolució- afirma Sami Loufti, director assistencial Centre Sociosanitari CIS Cotxeres- Són estades curtes, per estabilitzar el procés de descompensació, són habitualment malalties respiratòries, malalties cardíaques, que no requereixen un alt grau de complexitat clínica ni exploracions complementàries.’

Les innovacions del Centre Integral de Salut Cotxeres són moltes. Han estrenat la primera màquina a Espanya que analitza les mostres de sang. Tenen un servei d’atenció a malalts mentals pioner, i ara es plantegen apostar per les aplicacions mòbils a l’àrea d’atenció primària.  El CIS Cotxeres està gestionat pel Consorci de Salut i Social de Catalunya i va obrir les seves portes el setembre de 2010 fruit de les necessitats expressades pels veïns i amb una forta vocació de proximitat i atenció integral a la salut. Des de la seva inauguració, i malgrat l’entorn econòmic, el CIS Cotxeres ha anat creixent en els tres àmbits als quals presta atenció a la població: atenció primària, atenció sociosanitària i rehabilitació. Té serveis que difícilment es troben en centres no hospitalaris, com un departament de diagnosi per la imatge, un quiròfan a urgències i fins i tot un servei de podologia i perruqueria per als usuaris ingressats. Els indicadors apunten a un creixement del CIS Cotxeres que no només ha estat en activitat sinó també en qualitat assistencial, eficiència, innovació i proximitat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies