Les antigues expedicions reivindicatives dels Aiguadors de les Roquetes

El grup defensava la conservació de les fonts de Collserola baixant aigua durant les festes majors

Als anys 80 un grup de veïns de les Roquetes van crear una nova tradició a les festes majors del barri: fer una ruta per recollir aigua de les fonts de Collserola amb càntirs per baixar-la als veïns. Es van batejar com a Aiguadors de les Roquetes. La idea era reivindicar aquestes fonts i la importància de conservar-les. Les expedicions es van dur a terme durant diversos anys, sempre el primer dia de festa major, i recorria les fonts de Canyelles, de Santa Eulàlia, del Ferro i la dels Caçadors. Els Aiguadors van marcar un inici en l’interés i la recuperació de les fonts. ‘Sortíem el primer dia de festa major, generalment per la Font Vella de Canyelles, la Font de Canyelles, la Mina de Santa Eulàlia i la Font dels Caçadors, que aleshores encara existia- recorda un dels Aigüadors, Arnaldo Gil, avui dia de l’Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris – La cercavila ens esperava dalt del carrer d’Artesania. Allà deixàvem els càntirs i la gent bevia l’aigua. La idea era començar les festes amb aigua i acabar-les amb vi’. Més enllà de l’aspecte lúdic i festiu, els Aiguadors de les Roquetes volien reivindicar la importància de tenir les fonts de Collserola tan a prop del barri. ‘Es volia cridar l’atenció sobre la conservació de les fonts, que aleshores no se’n feia’, afegeix Gil. El missatge va sobreviure a la tradició i anys després, als anys 90, van sorgir espontàniament grups de veïns que van tenir cura i van recuperar fonts. Algunes, com les de Santa Eulàlia o la Font Moguera,  avui dia encara són molt concorregudes i estimades.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies