Adéu als horts comunitaris de les Roquetes

Els usuaris dels horts comunitaris de les Roquetes deixen el solar a petició del propietari

Fa gairebé un any i mig un grup de veïns de les Roquetes van començar a treballar en un solar del barri per convertir-lo en un hort comunitari, amb el permís del propietari. Una dotzena de veïns van netejar l’espai, situat al carrer d’Alvarado, que era ple de brutícia, i el van convertir en un lloc per aturar-s’hi i conviure.  Cada dimarts i dijous, l’espai que abans era una zona de pas es convertia en un punt de trobada. La tasca no va ser fàcil, ja que els usuaris van haver de resoldre primer el tema de la terra, poc fèrtil i amb molta roca, així com el problema d’abastiment d’aigua, que havien de portar d’una font pública. El mes de gener els horts es van ampliar amb l’arribada del Kasal de Joves de les Roquetes, que es va apuntar a la iniciativa. Des de fa uns dies, tota aquesta feina de cultiu ha quedat aturada i eliminada. El propietari del solar ha venut el terreny i els veïns han hagut de marxar. Abans, però, han hagut de netejar d’estris i cultius el terreny i retornar-lo a l’abandó en espera del que faci el nou propietari. D’aquesta manera els veïns de les Roquetes han perdut un petit gran espai de trobada i convivència. Malgrat la decepció, busquen ara un nou solar dins el barri per tornar a plantar-hi. Una tasca que no serà fàcil en un barri tan atapeït com a les Roquetes, però no perden l’esperança.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies