9 Barris Acull debat sobre el dret d’assil i els refugiats

Les jornades abordaran el tema des del dret i des dels testimonis d’entitats i un corresponsal de guerra

La xarxa 9 Barris Acull celebra avui i demà a la Masia de la Guineueta (a la plaça de Ca n’Ensenya, 4) la setena edició de les seves jornades de reflexió, enguany centrades en els refugiats. Sota el títol ‘Refugiades, migrants, desplaçades? Vides, persones i drets’ s’abordarà el drama humanitari que està provocant la guerra a Síria, que ha generat l’èxode de milers de persones cap a Europa, però també a altres parts del món en guerra. Experts i voluntaris d’entitats que treballen per ajudar els refugiats a la resta d’immigrants, donaran la seva visió i opinió sobre el tema. Les jornades comencen avui a les 19h amb entrada lliure i gratuïta, i estaran moderades avui pel periodista José Miguel Benítez, al capdavant d’una  taula rodona que amb el títol ‘Dret d’asil, de què parlem?’ donarà la veu al corresponsal de guerra Ramón Lobo i al jurista i exfiscal en cap de Catalunya José María Mena.

Les jornades estan organitzades per 9 Barris Acull, una xarxa integrada per més de 80 entitats que de forma coordinada fomenten la convivència i faciliten la incorporació als barris dels nous veïns i veïnes procedents de la immigració.

La programació d’avui i demà és la següent:

 

– Avui divendres:

18.30h Acollida i lliurament de la documentació

19h Taula rodona: ‘Dret d’assil, de què parlem?’

Modera: José Miguel Benítez, periodista

Participen:

Ramón Lobo, corresponsal de guerra

José María Mena, jurista i exfiscal de Catalunya

21h Pica-pica a càrrec del Centre Cruïlla (Ciutat Meridiana)

 

– Demà dissabte:

10.30h Cafè i pastes

11h Taula rodona: ‘Realitats a Barcelona’

Modera: Miguel Pajares, president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat

Participen:

Xarxa de Suport als Assentaments del Poblenou

Campanya Tanquem els CIES

Coordinadora d’Asociacions Senegaleses de Catalunya

Plataforma Stop Mare Mortum

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies