Els veïns reclamen la reurbanització dels interiors de la part alta de la Trinitat Nova

Problemes d’accessibilitat i manteniment als interiors del carrer de Portlligat

Els veïns dels carrers de l’illa de Portlligat, els Nou Barris i Aiguablava afirmen que fa anys que esperen una reforma completa en els espais interiors dels blocs i els accessos a les porteries. Una reforma similar a la que s’ha fet en molts altres indrets del barri. Alguns edificis compten amb rampes, però una bona part es troben en espais als quals només s’hi accedeix per escales. També es queixen de les baranes, que quan hi són, no són segures ni homol·logades i tampoc estan en bon estat. Els propis veïns han instal·lat alguna barana al carrer per facilitar la pujada i baixada a veïns grans. ‘Estem abandonats des de l’any 2000, abandonats – afirma en Miquel Batet, un dels veïns- Hi havia uns diners que s’havien d’invertir a la Trinitat Nova per fer aquestes reformes entre els blocs. No hi ha accessos per a la gent gran, les baranes que hi ha, poques, no compleixen les mínimes mesures de seguretat perquè són horitzontals i n’hi ha poques’. Les zones verdes també provoquen les queixes veïnals. Algunes palmeres i arbres envaeixen les façanes i finestres, i alguns fanals queden ocults rere les branques i deixen a les fosques els carrers.

Els veïns també assenyalen que per anar a l’ambulatori, el metro, el bus o a la part baixa del barri es veuen obligats a baixar unes escales que salven el fort desnivell entre els seus edificis i el carrer d’Aiguablava, o fer una gran volta de més de 100 metres fins a l’extrem del carrer. Per pujar, ho tenen més fàcil entre les 7 i les 23h perquè funcionen les escales mecàniques del metro en aquest indret. Per tot plegat demanen la instal·lació d’un ascensor que permeti la gent gran, les cadires de rodes i cotxets pujar i baixar sense haver de fer volta.

L’Ajuntament ha començat fa uns dies algunes reformes a la zona, destinades sobretot a fer possible l’accés a les places interiors als vehicles d’emergències i serveis. També està duent a terme una desratització, un problema que s’ha incrementat amb la construcció d’un edifici a la vora. Però els veïns volen que es projecti una remodelació integral de la zona per acabar amb tots els problemes d’accessibilitat i mobilitat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies