Nou Barris engega la retirada d’elements franquistes

La mesura de govern es va presentar al darrer plenari del districte

Al darrer plenari, el Districte va presentar el programa per a dignificació i la recuperació de la memòria històrica de Nou Barris. Durant el 2016 i 2017, Districte retirarà tots els símbols franquistes presents a Nou Barris. El govern municipal ha presentat un pla per catalogar aquesta simbologia i eliminar-la de l’espai públic, sobretot les plaques d’habitatges de protecció oficial del règim. També es revisarà el nomenclàtor de carrers del districte.

La primera actuació serà encarregar al Grup d’Història de Can Basté un inventari per quantificar i classificar tots els elements franquistes que es troben repartits pels espais públics de Nou Barris. Es tracta, sobretot, de plaques de l’Instituto Nacional de la Vivienda, que inclouen el jou i les fletxes de la Falange Española de las JONS.

Quan estiguin documentades, l’Ajuntament s’adreçarà a les comunitats de veïns per informar que les plaques seran retirades de les façanes. Aquesta mesura entronca amb el compliment de la Llei de memòria històrica, que insta les administracions a retirar la simbologia antidemocràtica dels espais de titularitat municipal. En el cas dels espais privats, com els edificis d’habitatges, la responsabilitat recau en els seus propietaris, però deixa marge a la intervenció pública per fer-los adaptar a la norma.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies