Tres nous Punts d’Atenció a la Pobresa Energètica

Les Oficines de l’Habitatge de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí incorporen un servei d’atenció a la pobresa energètica

Els districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí disposen durant tot l’hivern de tres punts d’atenció a la pobresa energètica situats a les Oficines de l’Habitatge corresponents. Són els districtes més afectats per aquesta problemàtica. Al gener s’estudia la possibilitat d’obrir també un punt al barri de la Marina, a Sants. En aquests punts es dóna atenció i assessorament per a que la gent pugui millorar les condicions a la llar en l’àmbit energètic. Els ajuden a interpretar la factura de la llum, els informen si són susceptibles de tenir el bonus social i, fins i tot, es fan intervencions a la llar per millorar-ne el confort energètic. En el cas de Nou Barris els interessats podran adreçar-s’hi sense cita prèvia els dilluns i dimecres, al matí, i els dijous matí i tarda.

En aquests punts d’atenció a la pobresa energètica hi ha un ‘front office’ en el qual s’atenen, sense cita prèvia, els dubtes que tenen els usuaris i se’ls orienta si estan pagant més del que els hi correspon. És important que en aquesta primera visita es dugui la factura per saber quina companyia es té contractada, la potència o el tipus de producte.  Si l’usuari necessita un acompanyament es deriva, llavors amb cita prèvia, cap una assessora per analitzar el cas concret.

Si es necessita un ajut econòmic, l’assessora deriva l’usuari caps als centres d’atenció social, per evitar el tall de suministre i ajudar-lo a cobrir la necessitat immediata de la factura de llum, gas o aigua.  També es pot concertar una intervenció a la llar amb un ‘kit low cost’ que inclou bombetes de baix consum o el controlador d’aigua a l’aixeta. En casos concrets s’analitza també la possibilitat d’aïllar les finestres o fins i tot, els ajuts per a una rehablitació més profunda.

L’Ajuntament disposa aquest any de 2 milions i mig d’euros per atendre de manera general el que és la pobresa energètica.  Paral·lelament, el consistori té també dos convenis amb els operadors més importants de Barcelona en aquest àmbit, Endesa i Gas Natural Fenosa. A partir d’aquest conveni hi ha un protocol d’intercanvi d’informació amb el qual s’intenta que qualsevol persona vulnerable no pateixi un tall de suministre per no poder pagar la factura.