‘Garbuix’, un espectacle sense història i amb molt de joc

Un embolic ple d’humor és la proposta d’enguany del Circ d’Hivern

‘Garbuix’ és el títol de la 20ena edició del Circ d’Hivern, la proposta que arriba cada Nadal a l’Ateneu Popular de Nou Barris i que s’estrena avui a les 22h.  Enguany l’espectacle s’ha creat sota la direcció d’Alberto Feliciate i Guillem Albà, seguint una filosofia: que fos com un joc, un embolic d’imatges que ens arriben dels cinc personatges que fan servir diferents disciplines, en el qual l’humor és l’element central. ‘Un dia en un assaig, una nena va dir que havia trobat la història- explica Alberto Feliciate, codirector del Circ d’Hivern- li vam demanar que ens l’expliqués, ja que potser ens explicava quelcom que havíem fet sense cap mena d’història, però nosaltes no volem que la gent vingui a pensar, volem que s’asseguin com si veiessin dibuixos animats i gaudir. Simplement és un embolic, rauxa i energia.’ Des de finals de setembre els directors han treballat en la creació d’un espectacle coral amb cinc artistes de diferents païssos: Lola Ruiz, Serena Vione, Juana Beltrán, Jessica Arpin i Jessica Martín. Les cinc artistes no es coneixien anteriorment però en molt poc temps han fusionat les seves disciplines per embolicar-les i crear imatges plenes d’energia, però sense cap història. Entre sacs, les artistes salten, fan números amb el trapezi i s’hi incorporen disciplines poc vistes en edicions anteriors, com ara la bicicleta acrobàtica o el titella. I sense oblidar-nos de l’ós, que apareix per acabar d’embolicar la troca. ‘M’agrada això de provar a fer coses al circ sense intentar no seguir els cànons, alguns cànons que vénen marcats perquè s’han de seguir – explica Guillem Albà, l’altre codirector del Circ d’Hivern- Anem a provar, juguem. La gent diu: no, això al circ no es pot fer. D’acord, però juguem, estem provant, és la gràcia de crear històries.’ ‘Garbuix’ es podrà veure durant tot el Nadal, fins al 10 de gener. Més endavant, l’espectacle rodarà també per altres escenaris com ja va sent habitual en les edicions del Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies