L’Arxiu Històric de Roquetes Nou Barris gestionarà les caves de la Casa de l’Aigua

En nou mesos sortirà la primera criança que es repartirà entre les entitats del districte

Més de mil ampolles de cava s’han deixat en repòs en posició horitzontal al túnel que connecta les Cases de l’Aigua de les dues Trinitats, aprofitant la foscor i quietud de l‘indret.  A una temperatura constant d’uns 15°C, es preveu que d’aquí nou mesos –per a la Mercè 2016- els licors estiguin llestos per brindar.

La iniciativa ha sorgit de l’Arxiu Històric de les Roquetes Nou Barris que, en espera que aquest túnel reuneixi les condicions per ser visitat, han proposat un ús alternatiu provisional.  Precisament, l’arxiu serà l’encarregat de vigilar la criança d’aquest cava exclusiu ‘made in’ Nou Barris. El raïm procedeix de les vinyes que fa un any es van plantar a Vallbona. El premsat es va fer als dipòsits de la Casa de l’Aigua i allà van passar la primera fermentació. Una tasca que es va fer de manera tradicional gràcies a les puntes lliures de sardana de l’Ideal d’en Clavé. El cupatge o barreja ha anat a càrrec del taller de cuina del centre Cruïlla, que ha trobat l’equilibri perfecte entre el macabeu (dolçor i perfum), la parellada (finesa, frescor i aroma) i el xixarel·lo (cos i estructura).

Per a la segona fermentació, s’han triat unes ampolles fetes amb vidre reciclat provinent de les antigues bombetes de la Fabra i Coats. Els taps de suro han estat dissenyats per l’Ateneu de Fabricació de la Zona Nord. Les etiquetes provisionals ja tenen la denominació de l’Arxiu Històric de Roquetes Nou Barris. A hores d’ara, s’ha obert un concurs per dissenyar l’etiqueta definitiva que ha d’estar inspirada en el pintor Ramon Casas, aprofitant que la primera criança naixerà pel 150è aniversari del naixement de l’artista. Podeu aportar les vostres propostes a través del blog de l’Arxiu en l’adreça arxiuhistoric.blogspot.com

D’aquí a nou mesos brindarem per aquesta innocentada!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies