‘Per Dijous Gras, botifarra fins al nas’

Nou Barris celebra avui el tret de sortida oficial del Carnaval

El d’avui no és un dijous qualsevol, sinó que ha arribat el Dijous Gras, també conegut com Dijous Llarder o Dia de la Truita. Representa el tret de sortida de les festes de Carnaval arreu del territori català i ve marcat pels àpats de botifarres d’ou, truita i la coca de llardons. El refranyer fa referència a aquesta jornada amb sentències com ara ‘Per Dijous Llarder botifarra menjaré’ i ‘Per Dijous Gras, botifarra fins al nas’. Uns àpats que preferiblement es realitzen a l’aire lliure. En el cas de Nou Barris, el mirador del castell de Torre Baró o la serra de Collserola solen ser dos escenaris tradicionals d’aquests dinars o berenars. També s’hi celebren concursos de truites, com el del Mercat de Núria, a Ciutat Meridiana, o el del casal de barri La Cosa Nostra, a Can Peguera. I per fer una bona digestió de tot plegat, la via Júlia acollirà a la tarda un espectacle d’animació infantil per ballar, cantar i gaudir de la festa. El programa oficial de la jornada és el següent:

– Ciutat Meridiana:

11h Concurs de truites al Mercat de Núria

– Marquesina de la via Júlia:

17.30h Xocolatada i arribada del Senyor Carnestoltes

18h Espectacle infantil amb ‘Pep López i Sopar de Duro’

– Can Peguera:

18h Concurs de truites, al Casal de Barri La Cosa Nostra

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies