El Banc Solidari de Material Ortopèdic es consolida al local de Porta

Els voluntaris d’ASENDI tripliquen en un any les donacions i préstecs als usuàris

El Banc Solidari de Material Ortopèdic, gestionat per ASENDI, ha triplicat en un any el nombre de donacions i préstecs. Fa poc més d’un any, l’entitat va estrenar local al barri de Porta i això els hi ha permés millorar el servei tant en quantitat com en qualitat.

Al novembre de 2014, l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat va llogar a l’Incasol el local de carrer de Manuel Sanchís i Guarner 14-19 per convertir-lo en la seu del Banc Solidari de Material Ortopèdic. Des de llavors l’entitat gestora, ASENDI, ha passat dels 60 préstecs anuals (2014) als 154 préstecs (2015). Les donacions també s’han tripicat i han passat de 53 (2014) a 153 (2015).

Enguany, coincidint amb els bons resultats, el banc ha rebut el suport de dues tècniques per part de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. Aquestes tècniques han format els voluntaris per gestionar de manera més eficient el servei.  El banc ha ampliat també l’horari d’atenció que ara és els dimarts de 10.30 a 13h i els dimecres  de 17 a 19.30h, a més d’hores convingudes (trucant als telèfons 936.813.032, 638.493.183 i 620.967.862).  El préstec es realitza mitjançant un contracte amb dades bàsiques i una fiança que es reemborsa a la tornada del material prestat, a la qual es dedueix un import social que reverteix en el manteniment. El material que més demanda té són els caminadors i les cadires de rodes, però el banc disposa també d’altres materials com ara els llits articulats.

ASENDI va iniciar aquest projecte fa més de vuit anys, quan va començar a rebre donacions de diferents materials ortopèdics per part de particulars. En un principi, aquest material estava emmagatzemat en domicilis particulars i, posteriorment, a l’antic Centre Cívic Porta-Sóller, fins que les obres de remodelació de l’equipament i la manca d’espai per l’augment de donacions, van obligar l’entitat a traslladar-se a un nou local.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies