Un curtmetratge de l’Escola Prosperitat guanya un premi de les Nacions Unides

El vídeo ‘Ets únic’ elaborat per cinc alumnes aboga per la integració i la igualtat

Cinc alumnes de l’Escola Prosperitat han guanyat el premi PLURAL+ Peace in the Streets pel seu curtmetratge ‘Ets únic’. La filmació lluita contra el bullying i aboga per la integració i la igualtat, tot i les discapacitats.

Abdullah Imran, Paula Franco, Agusbirys Cruz, Lluna Membrilla i Chayma Benhaddi són els noms dels cinc estudiants que el curs passat, a cinquè de primària,  van crear, gravar i editar el curtmetratge ‘Ets únic’, que els ha valgut el premi PLURAL+ Peace in the Streets. El curt es va crear dins el programa Barcelona Aula Mòbil de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona IMEB, amb el suport del Col•legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya CPAC. El seu argument gira entorn l’arribada a l’escola d’un nou alumne amb dos factors en contra: la discapacitat i el fet de ser immigrant.  Són els trets que el protagonista del curt, l’Abdullah, comparteix amb el personatge, tot i que ell no ha hagut de patir cap cas de marginació. El vídeo vol reflectir com es poden superar les diferències i fer que l’amistat i la convivència prevalguin.

Després de superar diverses fases de selecció, el curtmetratge va arribar al Festival PLURAL+, certamen que se celebra a Nova York amb el suport de l’Aliança de Civilitzacions de les Nacions Unides i l’Organització Internacional per a les Migracions, entre altres organismes. La  finalitat del concurs és oferir als joves del món un espai per expressar-se i estimular la creativitat mitjançant vídeos d’entre un i cinc minuts de durada que reflexionen sobre la diversitat, l’entorn, les migracions, el racisme o la marginació, entre altres aspectes socials.

Aquí podeu veure el vídeo guanyador :

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies