‘Els petits més grans’ titelles a l’Ateneu

La companyia Artistras ofereix un espectacle sobre el món dels insectes

Avui és dia de titelles a l’Ateneu Popular de Nou Barris. A partir de les 12.15h – amb entrada gratuïta- la companyia Artistras convida els petits de la mà de la Saba Sàvia i un jardiner juganer a endinsar-se i conéixer el món dels insectes i el perquè són tan importants per a l’equilibri del medi ambient. Això ho fan a través d’ un seguit de narracions que volen explicar la història no només de les criatures que hi apareixen, sinó la vida d’alguns insectes i la seva funció a la natura. La relació d’equilibri entre la formiga, la marieta i el pugó, la pol·linització a través de l’abella ajudats pels insectes que envolten la flor i la màgia de la metamorfosi de la papallona, passant per l’ou, eruga i crisàlide, són les tres històries que componen l’espectacle ‘Els petits més grans’. Un espectacle de titelles, actors i manipulació d’objectes dirigit a nens i nenes de 3 a 8 anys.

La primera de les històries és ‘La formiga i el pugó. Narra la relació de mutualisme entre els dos insectes per alimentar-se, l’un xuclant de les fulles i l’altre del nèctar que expulsa, quan, de sobte, entra en acció un altre insecte, la marieta, que ajudarà a mantenir l’equilibri tot arribant a un curiós acord amb la formiga per tal d’aconseguir que la planta on viuen tots no mori.

Després entrem al món de la ‘Pol·linització’, en què un simpàtic escarabat ajuda la seva amiga la flor, que està molt trista i no sap que li passa, fent un recorregut

des de l’arrel de la planta fins als pistils juntament amb els seus amics insectes per trobar l’abella que, finalment, accepta ajudar-los i jugar amb ella, fent-li pessigolles, posant-s’hi a sobre per aprofitar i alhora escampar el seu pol·len.

A ‘Metamorfosi’ es mostra el fet màgic de les transformacions de la papallona, des de l’evolució de l’ou – utilitzant el joc i l’endevinalla-, l’eclosió de l’eruga voraç que queda meravellada al veure una papallona sense saber tot el que li queda per davant, per acabar descobrint com fa la mutació a crisàlide per arribar a convertir-se en papallona.

L’escenografia ens suggereix la visió de la natura a través d’una lupa, pel decorat de fons en forma rodona i ampliant un tros del terreny on transcorren les històries.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies