Entitats i govern consensuen un pla contra la pobresa a Nou Barris

Les conclusions s’exposaran al plenari extraordinari previst per a l’abril

Nou Barris aviat tindrà un pla per combatre la pobresa al districte. Un pla que sorgeix del debat entre les entitats, el govern i els tècnics. Les entitats van consensuar amb el govern diverses accions que volen que es duguin a terme en temes d’habitatge, serveis bàsics, treball i ocupació, acció social, infància i educació.

Les entitats de 9Barris Cabrejada van aconseguir reunir-se dissabte passat amb el govern i tècnics municipals en una jornada de treball per debatre sobre les mesures i les accions necessàries per paliar la pobresa al districte. Fa dos anys, la plataforma va iniciar una campanya sota el lema ‘No és pobresa és injustícia’. Allà plantejaven tota una sèrie de mesures que ara s’han pogut consensuar amb el govern del Districte. Les propostes inclouen accions en el tema de l’habitatge tal i com explica l’Aurora Álvarez, de 9Barris Cabrejada, els veïns van ‘demanar un cens de pisos buits tan privats com de bancs o de grans immobiliàries, perquè després aquests pisos puguin posar-se a lloguer social. Una altra cosa que es va acordar és que per part de l’Ajuntament no es posi cap mena de traba a què la gent es pugui empadronar allà on viu, encara que no tinguin un habitatge’. En el tema de l’ocupació i el treball les entitats demanen que a partir de l’economia social es cobreixin els serveis necessaris als barris i que siguin els aturats del districte els que s’encarreguin de feines com ara la rehabilitació dels habitatges, en col·laboració amb Barcelona Activa. Pel que respecta als serveis socials, les entitats demanen una revisió dels protocols, més personal i recursos. En l’àmbit educatiu reclamen més hores per als educadors socials, més recursos per a les escoles i recuperar els plans d’entorn.

Per la seva part, el govern del districte està molt satisfet amb la participació de les jornades, amb 139 persones assistents als diferents tallers. ‘És molt positiu treballar amb les entitats perquè tenen un coneixement del territori quotidià del que passa. – explica Carolina Recio, portaveu del govern de Nou Barris – Les entitats es van asseure amb els tècnics i tècniques i el govern del districte. Tenim un PAM i un PAD per davant, i sobretot tenim un plenari extraordinari de pobresa el mes d’abril’. El recull de les conclusions de les jornades es presentaran conjuntament amb els informes del govern al plenari extraordinari sobre la pobresa.

A banda de totes les mesures exposades a les jornades, 9Barris Cabrejada també va aportar propostes per al PAM i el PAD com ara l’accessibilitat a tota la xarxa de TMB, el servei de caps de setmana per al bus de barri i la remunicipalització de les línies d’autobus que estan privatitzades.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies