Un forner internacional amb seu a Nou Barris

Daniel Jordà crea pans per a tots els gustos i colors

Daniel Jordà pertany a la tercera generació de forners, però ha trencat amb la tradició clàssica per experimentar amb nous sabors. Pa de colors, pans saludables de gust dolç o afruitat… tot és possible al seu forn. Rep encàrrecs de resturants d’estrelles Michelin però conserva amb gust la clientela de barri.

Jordà va estudiar la carrera de Belles Arts i la seva creativitat es reflexa en el pa. Amant de la seva professió, ha invertit hores i viatges en trobar les millors receptes i les més originals, barrejant ingredients com wasabi, algues, maduixes, te verd o café amb el pa per trobar gustos i colors diferents. És el creador del pa verd que fa amb wasabi o alfàbrega, el pa negre que s’elabora amb tinta de calamar, el groc que aconsegueix gràcies al curri o el pa blau que obté amb diferents algues. Tot plegat l’ha convertit en un referent en el món del pa. Imparteix cursos a nivell nacional i internacional. El seu forn, Panes Creativos, és visitat per forners de tota Espanya. I fins i tot ha participat a Singapur al World Gourmet Summit amb els millors xefs del món. Precisament bona part dels seus clients són restaurants reconeguts amb estrelles Michelin. Una demanda que combina amb la dels veïns que s’apropen al forn des de fa cinc anys. A molta gent els sobta que hagi establert la seva seu a Nou Barris enlloc d’un barri més cèntric però Jordà se sent a gust i a prop de casa.

Totalment contrari a la cultura d’abaratir cada vegada més el pa, atrau els clients que saben apreciar el coneixement en l’art i en la fleca. De fet treballa per dignificar el pa, a traves de cursos en els quals ensenya a veïns i aficionats a fer pans originals, molt relacionats amb l’època de l’any: com ara pans de primavera o de tardor.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies