Els problemes d’habitatge i urbanisme centren l’Audiència Pública de Nou Barris

Veïns reclamen més pisos socials i més facilitat per empadronar-se en pisos ocupats

El dret a l’habitatge va tornar a ser un dels principals eixos de l’audiència pública que es va celebrar ahir al vespre a l’auditori del Fòrum Nord. D’una banda diversos veïns van reclamar pisos de lloguer social i solucions davant desnonaments imminents. Altres van demanar al govern municipal que els faciliti l’empadronament al pis que actualment ocupen il·legalment, per tal de poder accedir als serveis socials bàsics o poder matricular els nens i nenes a l’escola. En aquest sentit la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, es va comprometre a explicar més detalladament el procés, que ara permet empadronar-se sense una direcció concreta. Segons Sanz, hi ha hagut reunions a nivell municipal sobre aquest tema. Ara per ara és la Guàrdia Urbana qui verifica el domicili dels sol·licitants d’empadronament que viuen en cases ocupades, però Janet Sanz va afirmar que s’estan buscant altres vies per fer-ho.

Pel que fa l’urbanisme, des de la Zona Nord es va demanar escales mecàniques per a carrers com el de Perafita o Les Agudes, baranes a les escales tradicionals i marquesines d’autobús. Des de Districte es va respondre a tot plegat assegurant que o està pressupostat i pendent de dur-se a terme, o està inclós en la llista de posibles d’actuacions per aprovar al proper PAD. L’AV de Ciutat Meridiana va cridar l’atenció també sobre el fet que falta una senyalització de l’accés al barri a la nova rotonda que s’ha fet a la glorieta construïda a la frontera amb Montcada i Reixac.

Els veïns de Torre Baró van preguntar sobre la situació de dos temes molt importants per al barri. Un és els dels habitatges marcats amb un asterisc i, per tant, amenaçats d’enderroc. La regidora Janet Sanz va lamentar no poder respondre encara a aquest punt, ja que assegura que abans de prendre una decisió, s’ha de sotmetre a un debat profund, juntament amb el d’altres zones de la ciutat limítrofes amb la serra i afectades també per plans de remodelació.  L’altra qüestió és la de la pista forestal que connectaria la part alta i baixa de Torre Baró. El procés està, segons la regidora, aturat, en espera que es duguin a terme totes les expropiacions que serien necessàries per fer la pista forestal, i també mentre se n’estudien altres solucions alternatives.

Sobre Canyelles les queixes – de boca del partit de Ciutadans- anaven enfocades al parc de Serra Martí: pel malestat del paviment, per la font màgica que no acaba de funcionar, i perquè tot i l’alegria inicial, el rellotge de Canyelles s’ha tornat a avariar. Districte va respondre que ara que ja està definit el responsable del rellotge, serà més fàcil reparar l’avaria. I sobre l’estat del parc, s’haurà d’estudiar en el marc del PAD.

L’AV de Torre Llobeta es va mostrar satisfeta amb la solució que se l’ ha donat a la sobresaturació de cotxes al passatge de Pontons. L’Ajuntament ha pintat de groc l’entrada perquè deixessin d’aparcar cotxes i, per tant, es facilités l’accés als vehicles d’emergència. Ara, però, el president de l’entitat demana la mateixa mesura a un passatge paral·lel, al carrer de Nules. Una altra de les queixes veïnals del barri de Vilapicina i la Torre Llobeta està relacionada amb la tinença d’animals. A la sessió es van queixar de les destrosses i brutícia que han ocasionat els gossos a la plaça de Can Xiringoi i a la de la Torre Llobeta, tot reclamant mesures que concienciïn els propietaris sobre la recollida d’excrements, entre d’altres.

En un altre sentit, una representant de l’associació Rescat va sol·licitar ajuda de l’administració en la seva tasca d’alimentar i tenir cura de les colònies de gats que hi ha al districte.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies