Nou Barris recorda Salvador Puig Antich amb la inauguració del monument al seu nom

Les Roquetes estrena també avui una plaça dedicada a les dones de Nou Barris

Nou Barris ret avui homentatge a la figura de Salvador Puig Antich, la darrera víctima del règim franquista executada al garrot vil. Aquest és el primer homenatge institucional que es fa a la ciutat, 42 anys i dos dies després de la  mort de l’activista membre del MIL.

L’acte tindrà lloc a les 11h a la plaça de Salvador Puig Antich, al barri de les Roquetes, i comptarà amb la presència de l’alcadessa de Barcelona, Ada Colau, i la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, entre altres autoritats. També hi seran presents la família i altres figures vinculades a Salvador Puig Antich. Durant l’homenatge s’inaugurarà oficialment el monument de Nicolás Aparicio i Gerard Cuartero dedicat a Puig Antich, situat a la mateixa plaça.  L’artista i poeta Joan Isaac oferirà durant l’acte una petita actuació musical que inclourà el tema ‘A Margalida’, una cançó dedicada a la companya sentimental de Salvador Puig Antich i que s’ha convertit en tot un himne contra la pena de mort.

El barri de les Roquetes també ret avui un altre homenatge, en aquest cas a les dones de Nou Barris. A partir de les 13.30h, darrera el Mercat de Montserrat, s’inaugurarà la plaça de les Dones de 9barris. La jornada comptarà amb un dinar de ‘traje’, i la participació de ponents amb Llum Ventura i ‘La història d’una dona rebel’ a més de les cantautores Suna i Roke-tan-tan.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies