La dotzena edició del ‘Solo Para Cortos’ posa el focus en l’èxode dels refugiats

El festival estrena aquest any una sessió infantil, ‘Solo Para Peques’

Avui i demà l’Ateneu Popular de Nou Barris acull el plat fort del Festival internacional de curtmetratges “Solo Para Cortos”, que aquest any arriba a la dotzena edició. Els organitzadors han seleccionats els 36 millors curtmetratges d’entre un total de més de 1.900 obres, de les quals 12 competeixen pel premi del jurat. Les obres han arribat de tot el món, des de la Xina, l’Índia o Rússia, fins a Iraq, Korea, Austràlia, Turquia o Canadà. Aquesta diversitat cultural i social es reflexa en els curts, que aproparan els assistents a diferents realitats, algunes més properes, altres més llunyanes, però sempre amb una mirada crítica.  En aquesta edició l’organització del “Solo Para Cortos” ha escollit un tema transversal molt actual, l’èxode de gent cap a Europa i les polítiques que posen en marxa els països que reben els grans grups de migrants.  Un tema que no només es reflecteix a la sala de projeccions. Els assistents al festival podran veure també l’exposició “Territoris Lliures” al vestíbul de l’Ateneu Popular abans d’entrar a la sala, i la gala de lliurament de premis també girarà entorn la problemàtica dels refugiats.  Serà demà diumenge a les 20.30h quan es donaran a conéixer els dos curtmetratges premiats pel jurat així com els premis que otorga el públic per votació popular.

Una altra novetat d’enguany és que el certamen dedica una sessió, la del d’avui dissabte a les 12h al públic infantil, amb una selecció de títol de “Solo Para Peques”.

El Festival “Solo Para Cortos” va néixer al Casal de Joves de la Prosperitat. La iniciativa es va anar consolidant i va agafar tanta empenta i envergadura que finalment es va crear una entitat específica per a l’organització de l’esdeveniment. Els curtmetratges més destacats, juntament amb els premiats, són projectats en equipaments i sales d’arreu del país i en altres festivals europeus, ja que el “Solo Para Cortos” col·labora amb altres certamens similars i, de fet, a més de la seu oficial, ubicada al Casal de Joves de la Prosperitat, té una altra seu a Mèxic D.F.

A continuació us oferim la programació d’avui i demà. Si voleu baixar-vos el programa de mà, cliqueu aquí.

Avui:

12h “Solo para peques” (sessió infantil)

18h Sessió exhibició documental 01

19.15h Sessió exhibició ficció 02

20.30h Sessió exhibició ficció 03

22.30h Sessió exhibició ficció 04

 

Demà:

17.45h Sessió exhibició documental 02

19h Sessió exhibició ficció 05

20.30h Cerimònia de lliurament de premis

21.30h Cloenda 12è Festival

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies