Taller sobre Prevenció del càncer de mama a l’Espai de Salut Comunitària Guineueta

La sessió se centra en el factor genètic de la malaltia i els mites al seu voltant

Durant els mesos de març i abril l’Espai Social de Salut Comunitària Guineueta organitza tres sessions divulgatives sobre el càncer de mama, a iniciativa de les associacions de veïns de la zona. En el marc del cicle “El teu cos, la teva salut. És possible la prevenció del càncer de mama?”, la jornada d’avui afronta el tema genètic, amb la xerrada “Càncer de mama hereditari”, a càrrec de Neus Gadea, infermera del Consell Genètic de l’Hospital Vall d’Hebron.  A més, la doctora Vanesa Ortega, del  servei d’Oncologia de l’Hospital Vall d’Hebron tractarà el tema “Càncer de mama: mites i realitats”.  La sessió comença a les 10h, l’assistència és gratuïta i no caldrà inscripció prèvia.  La propera sessió serà el 4 d’abril i portarà per títol “Com viure amb càncer”, amb les experiències de dues afectades de càncer de mama.

El càncer de mama és el més freqüent en les dones. La mamografia és una prova molt efectiva per a la detecció precoç d’aquesta malaltia perquè pot descobrir lesions quan encara no són palpables i és per això que s’utilitza en el Programa de detecció precoç realitzat pel Departament de Salut. Aquest programa recomana a totes les dones realitzar-se la prova cada dos anys entre els 50 i els 69 anys.

L’Espai Social de Salut Comunitària Guineueta està coordinat per la Taula Comunitària de la Guineueta, la qual està formada per les Associacions de Veïns de Canyelles i la Guineueta, el Consorci Sanitari de Barcelona, l’Agència de Salut Pública, l’Ajuntament de Barcelona i el CAP Guineueta.

 

Xerrada col·loqui:

-“Càncer de mama hereditari”, amb Neus Gadea, infermera Unitat Consell Genètic l’Hospital Vall d’Hebron.

-“Càncer de mama: mites i realitats”, amb la Dra. Vanesa Ortega, servei d’Oncologia de l’Hospital Vall d’Hebron.

De 10 a 12 h

Espai Social de Salut Comunitària Guineueta, al passeig de Valldaura, 135 (baixos CAP Guineueta).

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies