Les obres del rec Comtal netegen el talús que segueix el canal

La segona fase de rehabilitació decora amb fotografies antigues la caseta de canvi d’aigües

Les obres de condicionament del rec Comtal i el seu entorn han entrat aquest mes de març en una segona fase, amb la neteja i estabilització del talús que ressegueix el canal d’aigua entre la plaça 1 de maig de Vallbona, al districte de Nou Barris, i el carrer Reixagó, a Montcada i Reixac. Era una de les demandes que des de fa anys reclamaven els veïns de tots dos municipis. “Molta gent del barri i jo mateix estem molt contents del que s’està fent – explica l’Ángel Campano, veí de Vallbona- S’està fent tot el que es va demanar, però en dues fases. Primer es va fer el camí fantàsticament, i ara s’està fent el talús que crec que serà una bona obra”. El operaris estan acabant de netejar el talús adjacent al rec Comtal, que acumulava runa i deixalles des de fa molts anys. Al mateix temps s’està instal•lant una hidrosembra que permetrà plantar i revegetar la zona amb un major control. L’actuació està pressupostada amb 136.000 euros, i està finançada per l’Ajuntament de Barcelona i executada pel Consorci del Besòs.

Les obres han rejovenit també l’aspecte de la caseta del canvi d’aigües, situada a la part de Vallbona. L’edifici ha estat arrebossat i s’hi han col•locat plafons als laterals amb fotografies que recorden com era l’antiga séquia.

Paral•lelament a Montcada i Reixac, l’artista Roc Blackblock, per encàrrec del Consorci del Besòs, ha pintat un mural amb imatges que evoquen les antigues basses de rentar que històricament ha acollit el rec Comtal, al mur situat al passatge Reixagó.

A final del 2015 es van enllestir els treballs de la primera fase de millora del rec Comtal, que van consistir en una reurbanització del passatge Reixagó, el condicionament del camí d’accés al rec Comtal, l’ampliació de la zona de pas al costat de l’itinerari natural, la neteja de la vegetació, la substitució de la tanca metàl•lica que limita amb la via del tren i la plantació d’espècies arbustives.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies