Un any de l’Escola de Salut de la Gent Gran

Els alumnes s’activen amb una sessió de tai-txi i txikung al parc de la Guineueta

L’Escola de Salut de la Gent Gran de la Guineueta i Canyelles ha complert un any. Els veïns i veïnes hi participen en tallers i xerrades perquè tinguin cura de la seva salut. També activitats especials, com ara una sessió de taitxi i txikung al parc de la Guineueta.

L’Escola de Salut de la Gent Gran de la Guineueta està formada per més de trenta veïns i veïnes que aprenen consells i trucs que van des de l’alimentació i l’ús responsable de les medicines, fins a les recomanacions dels Mossos d’Esquadra per evitar robatoris i furts. També fan petites sortides per conéixer de primera mà els recursos i activitats que tenen a prop per fer exercici i mantenir-se forts. Un exemple són les sessions de l’Activa’t al parc de la Guineueta. Tallers de txikung i taitxi que els fa fer exercici suau i recomanable per moure els ossos i activar l’energia del cos. Altre aspecte de sessions com aquesta és la de fomentar la relació entre veïns i veïnes i promoure que es coneguin i surtin de casa. “És una activitat preventiva de l’aïllament social. – explica Cristina Rey, infermera del Servei de Salut Comunitària –  La idea és aquesta, proporcionar una sèrie d’activitats que els vinculin d’alguna manera amb un grup i amb coses que es fan al terreny.”

L’Espai Social de Salut Comunitària de la Guineueta es va inaugurar el febrer de l’any passat i està coordinat per la Delegació de Salut del consistori i el districte de Nou Barris juntament amb les entitats veïnals dels barris de la Guineueta, Canyelles i Can Peguera. L’Escola de Salut és una de les iniciatives que té més èxit i té com a objectiu promoure hàbits saludables per prevenir les malalties. Per aquesta raó realitza tota mena de tallers i xerrades per difondre informació sobre salut i qualitat de vida per a persones de totes les edats, i especialment, entre la gent gran.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies