Els instituts aprenen més sobre el còmic a Can Verdaguer

Els tallers difonen l’evolució de l’història gràfica i les possibilitats de l’autoedició

Aquesta setmana els alumnes dels instituts s’han endinsat en l’univers del còmic i l’autoedició al centre cívic Can Verdaguer.  Els joves han après que la història del còmic o fanzin no és una cosa moderna sino que es remunta a les primeres èpoques. “Normalment es relaciona amb la indústria nordamericana, sempre es relaciona  els superherois amb les tires còmiques -explica Marc Torices, un dels talleristes experts en còmic- però aquí intentem desviar una mica l’atenció i llavors centrar-nos més en la narració visual que és algo que és tan antic com l’èsser humà, com les pintures rupestres.” Les primeres pintures rupestres ja feien servir alguns dels recursos que actualment veiem als còmics, com les línies que indiquen moviment. Les vinyetes estan presents també fora dels fanzines com ara els storyboards del cinema o les instruccions dels avions.  Els alumnes han après quina ha estat l’evolució del còmic tan a nivell internacional com a Espanya.  També han descobert el món de l’autoedició, molt comú entre dibuixants i guionistes de còmic. Les eines informàtiques permeten als artistes editar, maquetar i preparar per a la impressió les seves obres, sense passar per intermediaris.

Aquesta activitat s’emmarca dins la convocatòria del concurs de còmic que cada any celebra Can Verdaguer.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies