Llum verda ambiental per recuperar el pont dels Tres Ulls

L’Ajuntament encara no ha decidit si inclourà el projecte al Pla d’Actuació del Districte

La Generalitat ha donat llum verda perquè l’Ajuntament tiri endavant el projecte del mandat anterior per desenterrar l’anomenat pont dels Tres Ulls, tot un símbol de la Trinitat Nova de finals del segle XIX i principi del XX. El Departament de Territori ha determinat que no cal fer un estudi ambiental previ perquè l’obra no tindrà afectacions importants en el medi. El govern actual, però, encara no ha decidit si considera aquest projecte prioritari i, per tant, si l’inclourà al PAM del districte o no.

La Generalitat demana que, en cas que es tiri endavant el projecte, les obres s’han de fer fora del període reproductor de la fauna de la zona, situat entre els mesos de març i juliol.

El Pont dels Tres Ulls correspon a l’aqüeducte de Montcada Alta, una infraestructura de portada d’aigua a la ciutat iniciada el 1893 que mai va arribar a entrar en servei. Tot i això, es va convertir en tot un símbol de la zona, ja que la seva situació elevada el feia visible des de tot el barri. També destacava pel seu aspecte, amb tres grans forats circulars, pensats per deixar pas a l’aigua que pogués baixar pels torrents de la muntanya. A la dècada dels 70 es va enterrar perquè es considerava perillós per la seva alçària. Unes obres de l’Ajuntament de Barcelona per generar unes feixes i restaurar el paisatge de l’entorn van posar al descobert l’any passat el pont oblidat.

El projecte de l’Ajuntament preveu desenterrar-lo i condicionar la zona per dur a terme un passeig que uniria la Casa de l’Aigua i el castell de Torre Baró resseguint el recorregut per on anava l’aqüeducte. La idea és fer un passeig d’arbres fruiters i dues feixes agrícoles.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies