Fabra Centre celebra els 150 anys de l’industrial i alcalde Fabra i Puig

Els comerciants preparen tot un seguit d’activitats culturals durant tot l’Any Fabra

La Unió de Comerciants de Fabra Centre organitza un seguit d’esdeveniments per celebrar els 150 anys del naixement de Ferran Fabra i Puig (Barcelona 1866 – 1944). Els comerciants pretenen donar a conéixer la figura de l’industrial i alcalde Barcelona, alhora que potencien les vendes i el nombre de socis. Ferran Fabra i Puig va ser un industrial avançat al seu temps. Va revolucionar el món del tèxtil amb la Fabra i Coats, i també va encapçalar els avenços en drets socials amb els seus treballadors. “En aquells temps, era un home molt avançat- explica Jordi Navarro, president de l’Unió de Comerciants Fabra i Centre- Per exemple va començar a pagar les primeres jubilacions, una persona quan estava malalta l’indemnitzava per malaltia, va crear guarderies dins la fàbrica”. Ferran Fabra i Puig també va ser polític i fins i tot alcalde de Barcelona entre maig de 1922 i setembre de 1923, any en què el cop d’estat de Primo de Rivera l’obligà a abandonar el càrrec. Fabra i Puig, juntament amb el seu germà Roman, dóna nom al passeig que és un dels principals eixos comercials de Nou Barris, el Fabra Centre. L’eix comercial travessa quatre barris del districte i agrupa uns 40 socis del centenar d’establiments que existeixen. Aquests comerciants han investigat la història de Ferran Fabra i Puig, ara que es compleixen 150 anys del seu naixement, i han decidit recuperar la seva figura per donar-la a conéixer al barri, alhora que revitalitzen el comerç de proximitat i animen la resta d’establiments a associar-se. “Ser associat té molts avantatges afirma Albert Cañellas, de la botiga Kirowa- es fan moltes activitats i es faran moltes més i el que necessitem és captar socis perquè quan més en tinguem, més es podran fer per al barri.”. Amb aquests objectius en ment, han inaugurat una exposició al centre cívic Can Basté sobre la història i els fets de Ferran Fabra i Puig. La mostra es pot veure durant tot aquest mes, fins al 30 d’abril. Dia en què tindrà lloc una altra de les jornades dedicades a l’Any Fabra a l’eix. Es duran a terme espectacles de titelles, gimcanes i ambientació de la Barcelona de principis de segle XX.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies