Comencen els actes de commemoració dels 85 anys de la II República

Nou Barris rebateja la plaça de Llucmajor en el marc de les celebracions

Des d’avui fins diumenge la ciutat de Barcelona commemora els 85 anys de la proclamació de la II República amb tota mena d’actes. Aquest any, Nou Barris és un dels escenaris protagonistes dels actes, ja que es fa coincidir la celebració amb el canvi de nom de la plaça de Llucmajor pel de plaça de la República. El canvi es farà oficial el diumenge al matí, durant una jornada de celebracions populars. Avui, el Bus de la Memòria farà una parada a la plaça per fer un homenatge a l’Estàtua de la República que presideix la rotonda. Això serà cap a les 16.30h. Més tard, a les 18.30h, el centre Ton i Guida projecta el documental “Vencidxs”, una producció que aplega un centenar de testimonis supervivents de la Guerra Civil, la majoria de la banda republicana però també de la banda nacional. El documental comptarà amb la presència del director, per compartir experiències i obrir debat.

Els actes a Nou Barris també inclouen una actuació poètico-musical demà a la nit al Pati de la Seu del Districte, per part de la Banda Republicana del Taller de Músics.

El 14 d’abril de 1931 es va proclamar la Segona República, un moviment polític de rebuig a la monarquia d’Alfons XIII, durant el regnat del qual va tenir lloc la dictadura de Primo de Rivera (1923-1930). A Catalunya, Francesc Macià va proclamar la República Catalana, situació que va evolucionar en l’establiment de la Generalitat i amb l’aprovació el 1932 de l’Estatut d’autonomia, que fixava les competències catalanes. Aquesta època va estar caracteritzada per la modernitat i la democratització de matèries com l’educació, l’economia i la sanitat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies