Quinze imatges d’una ‘Digna Trinitat’ Nova

La fotoperiodista Neus Mascarós mostra la cara més honrada del barri a la Casa de l’Aigua

La fotoperiodista valenciana Neus Mascarós (a la imatge) ha volgut dignificar la Trinitat Nova en quinze fotografies. Quinze instantànies que mostren des de la degradació dels edificis pendents d’enderrocar a l’esperança i vitalitat dels nous blocs. Mascarós va conéixer la Trinitat Nova quan va arribar per fer el postgrau de fotoperiodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona. A l’hora de triar la temàtica del seu projecte de llarg recorregut, es va decidir a mostrar la visió que té del barri, lluny del titular d’un dels barris més pobres de Barcelona. Mascarós afirma que deixant de banda aquest estigma, s’ha trobat un barri digne, treballador i honrat. Això és el que ha volgut plasmar en quinze fotografies tan diverses com els paisatges de la Trinitat Nova. La imatge d’un bloc en què conviuen pisos tapiats amb altres encara habitats pengen prop de la fotografia d’un nens jugant a futbol davant les noves promocions de la remodelació del barri. O de la fotografia de l’Olímpia, la veïna de 84 anys que espera encara el seu pis nou i que ha inspirat el projecte. “Viu en un edifici sense llum, els hi han robat la porta de la porteria – explica Neus Mascarós- La dona, amb 84 anys, ha de baixar per les escales amb una llanterna. Tot plegat em va cridar tant l’atenció que vaig voler ajudar-los amb el meu treball”. Les fotografies vénen acompanyades també dels retrats de cinc veïns que volen representar el barri, amb diferents generacions i procedències. La mostra ve acompanyada d’un vídeo i una poesia d’un veí, José Bretones.

El projecte ha rebut el suport de l’associació de veïns i del Pla Comunitari del barri, i li han obert les portes per exposar el seu treball a la Casa de l’Aigua dins els actes de Sant Jordi. La mostra es pot veure fins dissabte.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies