Un escriptor de novel·la històrica que pràcticament no surt del barri

Luis Miguel Guerra amplia amb la novel·la històrica el que no pot explicar a les aules

Luis Miguel Guerra és professor d’història i veí de Nou Barris. Fa anys que escriu novel·la històrica. Al llibre ‘Annual, un cementerio sin tumbas’,  publicat fa dos anys, Guerra reviu un dels desastres militars més tràgics de l’exèrcit espanyol.

L’escriptor va arribar a Nou Barris fa 50 anys. Des de llavors la seva vida s’ha desenvolupat plenament al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta. Fins i tot, té la sort de poder anar caminant a l’institut on imparteix classes, situat al mateix districte.

La seva faceta com a escriptor va començar com a hobby fins que va publicar la seva primera novel·la històrica ‘La Peste Negra’, ambientada en el segle XIV.  A partir d’aquest moment, comença a escriure de manera habitual i ja té publicats tres treballs més. Guerra ha trobat en la novel·la històrica una manera d’ampliar alguns continguts que a les aules es queden curts. “La novel·la històrica et permet això- explica l’escriptor- Les dues línies al llibre d’història les pot explicar dia a dia, i mostrar gent que era exactament com nosaltres però que van viure en circumstàncies molt diferents”. Al 2008 publica ‘La ruta perdida: la historia secreta del descubrimiento de América’ i més endavant un assaig sobre la Segona República titulat ‘El Nieto del Rojo’. El seu darrer llibre ‘Annual, un cementerio sin tumbas’ entrellaça la derrota espanyola contra els rifenys comandats per Abd el-Krim a prop d’Annual en 15 dies a l’estiu de 1921, amb 14.000 soldats espanyols morts, amb la corrupció i els interessos ocults i personals. “És una historia tremenda – assegura Guerra- Allà van ser massacrats prop de 14.000 soldats en quinze dies en episodis terribles. Impressiona molt les històries que expliquen els supervivents, què es van trobar quan es va recuperar el terreny perdut sis mesos després… encara estaven els cossos sense enterrar, al sol de l’Àfrica…”

Per Sant Jordi trobareu a Guerra signant els seus llibres a les parades de via Júlia i Virrei Amat. Aquest cop sortirà del barri, fet estrany per a ell, per signar també a la Rambla.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies