El bus de la memòria ret homenatge a l’estàtua de la República

La ruta va enllaçar el camp de la Bota, l’Estàtua la Flama i l’antiga presó de les Dones de les Corts

El Bus de la Memòria republicana s’ha aturat per primer cop a Nou Barris, concretament a la plaça de Llucmajor, la nova plaça de la República. L’autobús havia partit poc abans de Sant Martí, del Camp de la Bota, amb una vintena de dones.  A Nou Barris han estat rebudes per una trentena de veïnes, bona part de les quals s’han afegit a la comitiva.

Després d’immortalitzar la trobada amb una fotografia davant l’estàtua de la República, l’autobús de les dones republicanes s’ha dirigit al lloc on s’alçava la Presó de Dones de les Corts (on actualment hi ha El Corte Inglés de Diagonal). Allà s’han trobat amb un altre grup de dones, les de les Corts. Totes plegades han retut homenatge a la darrera de les preses republicanes supervivents, Maria Salvo. L’acte també ha servit per reivindicar el que va representar la Segona República, alhora que s’ha aprofitat per reclamar un monument que recordi la Presó de Dones de les Corts. Com a parada final, les dones han baixat a la plaça de Sant Jaume per sumar-se als actes oficials organitzats per l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta és la segona edició del Bus de la Memòria. L’any passat va enllaçar els dos punts clau per les represaliades republicanes: la presó de les Corts, on estaven tancades, i el Camp de la Bota, on 11 dones van ser afusellades. En tots dos escenaris es va instal·lar una placa en commemoració i record dels fets.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies