Continua la rehabilitació de Canyelles amb l’inici d’obres a 14 blocs

La remodelació acabarà amb la carbonatació i millorarà l’aïllament tèrmic dels habitatges

Han començat les obres de rehabilitació en 14 edificis de Canyelles per reparar els desperfectes ocasionats per la carbonatació. Es tracta d’una patologia estructural que fa que la humitat es filtri fins als ferros de les bigues i aquestes s’inflin i trenquin el ciment. No és una patologia perillosa per a la integritat dels blocs, però sí provoca despreniments de trossos de ciment al carrer. Aquesta és la segona fase de rehabilitació. A la primera es van remodelar dos blocs de la via Favència de la tipologia B. La fase que comença ara renovarà sis escales del carrer d’Antonio Machado i altres vuit a la Ronda Guineueta Vella. Són 14 edificis de tres tipologies diferents (B, C i E) que tenen una previsió d’obres de 8 mesos. A més de reparar els desperfectes a les façanes i patis interiors, les obres també instal•laran unes plaques per impermeabilitzar tèrmicament els habitatges i guanyar en eficiència energètica. A l’estiu hi farà menys calor i a l’hivern menys fred. Una altra millora que aportarà la remodelació seran els nous colors de les façanes. Un concurs cromàtic va definir la gama de colors per a cada escala. Es combinaran diferents tons de gris amb grocs, vermells i verds que destacaran els elements particulars de cada tipologia de bloc. “Crec que quedarà un barri més alegre i no tan gris com teníem- opina Manuel Sánchez, president de l’AV Canyelles- No són colors molt cridaners, per tant es destacaran les coses més particulars de cada bloc. Crec que han fet un bon projecte”. La intenció és integrar els edificis del barri amb la muntanya de Collserola, situada tot just darrera els blocs.

Els propietaris dels habitatges hauran de pagar el 15% de les obres, ja que la resta està subvencionada per les administracions, en tractar-se de blocs construïts als anys 70 pel Patronat Municipal de l’Habitatge.

La remodelació del barri acumula uns 9 anys de retard, però en els darrers dos anys sembla que el procés s’ha accelerat. Aquest dimecres hi ha prevista una reunió informativa amb els veïns de sis blocs del tipus A que ja tenen projecte i empresa adjudicada.  Un cop comencin les obres en aquests sis, quedaran encara 43 blocs per reparar la carbonatació i aplicar el projecte cromàtic que canviarà l’aspecte del barri.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies