Jornada de sensibilització escolar vers les discapacitats

Els alumnes de primària es posen a la pell de persones amb diversitat funcional

Uns 250 alumnes de cicle superior de primària han participat a les VIII Jornades de Sensibilització vers les Persones amb Discapacitat que van celebrar-se al Pati de la Seu del Districte dijous i divendres. A través dels jocs, esports adaptats o activitats, els escolars han descobert què se sent a la pell d’una persona amb diversitat funcional i han trencat prejudicis en veure que poden fer les mateixes coses però d’una forma diferent o adaptada amb recursos específics. Les diverses activitats estan organitzades per entitats del districte. Cadascuna d’elles ha mostrat una part de la seva tasca. “Nosaltres ensenyem als nens a posar-se en el lloc d’una persona amb discapacitat. – explica la Pilar Castillo, d’ASENDI Nou Barris – Jo per exemple, els hi explico el tema de l’accessibilitat i les coses necessàries que ens calen a les persones amb discapacitats per sortir al carrer sense problemes.”  Els alumnes han après a fer slalom amb una cadira de rodes i altres esports adaptats, llenguatge de signes, pintar amb la boca o caminar amb un bastó per a cecs, entre altres activitats.  “He vist que encara que no puguin fer tot, poden fer altres coses d’altres maneres. – comenta la Berta Debés, una alumna participant a les jornades – Ens han ensenyat a fer les seves coses que fan i a mi m’ha agradat molt.”

Aquesta jornada és la culminació d’una campanya de sensibilització que les escoles van encetar la primera setmana de desembre, amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat. En tot aquest temps han treballat el tema a les aules a través del còmic ‘Som capaços’ i de les visites que diferents entitats amb discapacitat han fet a les escoles per explicar i donar a conèixer la situació en què es troben les persones amb discapacitat. “Destaquem la convivència i veure amb normalitat persones que, a vegades, no es veuen amb normalitat. – explica la Laura Cerdà, professora de l’escola Santiago Rossinyol –  Al principi veus algunes cares dels meus alumnes que s’extranyen, però al cap de només cinc minuts de veure i compartir una activitat amb les persones amb discapacitat i veure que ells són capaços d’explicar-la, això els hi fa canviar els esquemes.”

Tot plegat està coordinat pel Consell Sectorial Persones amb Discapacitat i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, i ha comptat amb el suport dels voluntaris de la Fundació Main i la Fundació Adapta2.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies