Habitatge i empadronament tornen a centrar el debat de l’audiència pública

Els transports i l’incivisme són altres dels temes destacats de la sessió

Els veïns de Ciutat Meridiana van centrar bona part de les intervencions a l’audiència pública, la majoria referents a l’habitatge i l’empadronament.  A l’inici de la sessió la Regidora de Nou Barris, Janet Sanz, va explicar als veïns el procediment que s’ha acordat des de la taula de ciutat per obtenir l’empadronament en el lloc en el que realment es resideix. Segons la regidora, les persones que ocupen un habitatge poden aconseguir l’empadronament a través de la sol·licitut d’una instància a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC). Un cop feta la sol·licitut, aquestes persones rebran a casa una inspecció per acreditar-ho. Un cop aprovada la inspecció, s’obtindria l’empadronament sempre i quan l’habitatge fos propietat de grans tenidors o propietats financeres. En el cas que l’habitatge sigui d’un petit propietari es fixarà l’empadronament ‘sense domicili fixe’.  L’empadronament permet als ciutadans poder accedir a serveis com ara l’assistència primària de salut o l’escolarització dels fills.

La regidora, davant el gran nombre de veïns que desconeixien aquesta mesura, es va comprometre a convocar en breu una reunió a la zona nord per tal d’explicar el procediment. Des de l’AV de Ciutat Meridiana es va denunciar que les inspeccions que es fan a càrrec de la Guàrdia Urbana es poder demorar uns mesos, i cal agilitzar aquest procés amb l’ajut de tècnics que puguin fer també les inspeccions i acreditar que les persones viuen al domicili en el qual es volen empadronar.

Alguns veïns de la zona nord també van expressar el seu malestar davant una enquesta que s’ha realitzat per conéixer la situació de pobresa al barri. Segons els veïns, els qüestionaris ofenien la dignitat de les persones amb preguntes que feien referència a quants cops es dutxaven a la setmana o si menjaven peix tant ells com els seus fills. Janet Sanz va afirmar que la intenció d’aquestes enquestes no era ofendre a ningú, que el que volen és poder reflectir la realitat de la manera més fidel possible per després poder establir mesures contra la pobresa. També va explicar que unes enquestes similars es van fer també a altres barris com Can Peguera a petició dels mateixos veïns.

El transport també va ser un dels temes que va sortir de nou a l’audiència. Els veïns de Vallbona van denunciar que la sortida de Renfe al pont de Vallbona s’ha tornat a tancar de nou. Per aquest motiu molts veïns tornen a travessar de nou les vies del tren per guanyar temps i no haver de fer la volta. La regidora va contestar que la decisió i les competències en aquest tema són d’Adif.  Els veïns també van queixar-se de la manca de manteniment del pont de Vallbona. Des del govern es va confirmar que és competència de l’Ajuntament i que es prendran mesures per millorar-ne l’estat.

Els veïns de Vallbona també van demanar ser-hi presents al procés participatiu de la pacificació de l’Avinguda Meridiana. Vallbona vol que l’entrada a Barcelona pel seu barri sigui qualificada com a zona urbana i no com a autopista. Sanz va contestar que aquesta qualificació no la pot canviar l’Ajuntament de Barcelona ja que la competència municipal acaba al pont de Sarajevo  i a partir d’allà és el Ministeri de Foment qui té les competències.

Els aturats i aturades de Nou Barris també van demanar al govern que les persones en situació d’atur tinguin un títol de transport gratuït o reduït que els hi permeti desplaçar-se per cercar feina. La regidora va contestar que, de moment, ja disposen d’una T-Trimestre per a persones aturades amb tarifa reduïda. Janet Sanz va explicar als veïns que des de l’Ajuntament no es poden sufragar més ajudes al transport públic ja que tant des de l’Estat com des de la Generalitat s’han retallat molt les aportacions i les partides en aquest sector.

D’altra banda, veïns de les Roquetes i el Turó de la Peira van exposar diversos casos d’invisme. Des de les Roquetes es va demanar un pla de civisme per mitigar les molèsties a les places, i des del Turó de la Peira es va demanar de nou el tancament del Parc del Turó a les nits per evitar vandalismes i sorolls.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies