Can Verdaguer estrena un club de còmic

Els participants comentaran les vinyetes editades en català

El centre cívic Can Verdaguer s’ha al·liat amb el Centre de Normalització Lingüística per estrenar una nova aventura: un club de lectura de còmics, editads en català. Aquest punt de trobada dels amants de les vinyetes té com a objectiu donar a conèixer l’oferta de còmics en català i fomentar-ne la lectura. Per començar el debat se centrarà en ‘Maus’, un retrat de la persecució nazi al poble jueu feta per l’historietista nord-americà Art Spiegelman.  L’autor va publicar la sèrie del còmic entre 1980 i 1991 a la revista Raw, una publicació vanguardista sobre còmics publicada per Spiegelman i la seva dona, Françoise Mouly. La obra, de gairebé 300 pàgines, explica la història real del pare de Spiegelman, jueu polonès supervivent de l’Holocaust a través d’una combinació de l’entrevista al pare en present amb flashbacks, en els quals els jueus són dibuixats com a rates (Maus en alemany), els nazis com a gats i els polonesos no jueus com a porcs. El llibre està qualificat com una obra cabdal tant pel tractament del tema com per les tècniques postmodernistes que utilitza.

L’estrena del club de còmic de Can Verdaguer coincideix amb l’exposició ‘Vinyetes: història del còmic en català’ i s’emmarca en les activitats que l’equipament ha organitzat aquest trimestre entorn el còmic com a prèvia i escalfament a la celebració del 17è Concurs de Còmic de Nou Barris.

El club de còmic és una activitat gratuïta. Tan sols us heu d’inscriure trucant al 93 276 80 77 o escrivint al correu info@canverdaguer.com

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies