Can Basté acull una mostra internacional amb motiu del Pinhole Day

L’exposició recull les propostes d’artistes d’arreu amb càmera estenopeica

Cada any, el centre cívic Can Basté se suma a les celebracions del Dia Internacional de la Fotografia Estenopeica (Pinhole Day). Enguany el centre acull una mostra internacional de diferents artistes que fan servir aquestes càmeres analògiques tan senzilles de fer.

A la mostra, artistes d’arreu del món ens mostren diferents maneres d’aconseguir fotografies estenopeiques segons la càmera. “Hi ha un tarannà artístic molt potent – explica la Cèlia Verdugo, dinamitzadora del centre cívic Can Basté- que busca aquesta part artística més potent, fan des d’intervencions, exposicions molt llargues. Potser deixen una càmera i està dies, fins i tot mesos, per buscar aquell efecte una mica màgic.” Les càmeres estenopeiques no tenen objectiu, són molt senzilles i es poden fer amb només una capsa de sabates o una llauna de beguda. Tot i això els resultats poden ser espectaculars. La mostra es pot visitar a la Sala Cava de Can Basté fins al proper 21 de maig.

L’exposició és una de les activitats que van coincidir amb les celebracions del Pinhole Day, que se celebra a nivell internacional l’últim diumenge d’abril. El centre cívic Can Basté es va avançar enguany un dia, per fer-ho coincidir amb la diada de Sant Jordi. La jornada dedicada a aquesta tècnica fotogràfica va comptar amb diferents tallers, mostres i activitats. També hi va haver una trobada de fotògrafs aficionats a l’estenopeica.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies