Arrenquen les ‘Cruces de Mayo’ al parc de la Guineueta

 

Els andalusos comencen  amb el pregó d’aquest vespre una setmana de festes i folklore

Les ‘Cruces de Mayo’ és una de les tradicions andaluses ja profundament arrelades a Nou Barris. El Centre Cultural García Lorca organitza des de l’any 1982 aquesta festa que prové de Granada i Còrdova, ciutats on el temps de la primavera es guarneixen els patis i els barris amb flors i la creu.  Las Cruces de Mayo del García Lorca s’han convertit en tot un referent ja que són les úniques que es fan a Barcelona. Els andalusos i la resta de veïns tenen un lloc de trobada a la carpa instal•lada al parc de la Guineueta. Allà s’hi pot trobar cada any una creu vestida amb flors fetes a mà per la vocalia de dones del centre.  Són tres mesos de feina que tenen la seva recompensa.

El tret de sortida el donarà el pregó inaugural aquest vespre a les 20.30h a càrrec de l’exvicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega. La lectura donarà pas a una programació que comença amb l’actuació dels grups de dansa del Centre Cultural García Lorca i que omplirà la resta de dies amb música, ball i folklore. Podeu consultar la programació en aquest enllaç.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies