Nou Barris debat al Ple Extraordinari de la Pobresa

El govern presenta un Pla d’acció per a la cohesió i els drets socials al districte

L’Auditori del Fòrum Barcelona Advanced Industry (també conegut com a Cibernàrium) acull avui a les 19h una sessió extraordinària del Ple de Nou Barris per tal de tractar un únic tema del dia: el Pla d’acció per a la cohesió i els drets socials 2016-2018 al districte. Aquest pla ja va ser presentat als mitjans dimarts i en destaca l’impuls municipal de 50 actuacions al voltant de quatre eixos prioritaris, que són atenció social, habitatge, ocupació i treball, i educació i infància. Tot plegat amb una dotació inicial de 40,8 milions d’euros que s’ampliarà a mesura que es desenvolupin les accions previstes.

Entre altres mesures d’atenció social, es reforçaran els equips professionals dels centres de Serveis Socials de Nou Barris per evitar el col·lapse actual i es millorarà la detecció de les necessitats d’alimentació dels infants escolaritzats. També es vol cobrir les beques menjador de totes les famílies que ho necessitin, potenciar l’atenció primària dels centres de salut i la salut comunitària ambiental, ampliar el projecte Radars i reduir la pobresa femenina. Pel que fa a l’habitatge el govern es compromet a combatre l’emergència d’habitatge i l’exclusió residencial amb més recursos d’informació, suport i acompanyament, i a través de l’augment del parc públic d’habitatge social i la rehabilitació i millora del parc existent. En l’eix de treball, s’oferiran més recursos ocupacionals i formatius que incrementin l’ocupabilitat de les persones sense feina o amb feines precàries i en l’àmbit educatiu es revisarà la planificació i l’oferta educativa del districte i s’amplirà l’oferta de les escoles bressol, entre altres iniciatives.

El pla dóna resposta, segons el consistori, a la demanda de la plataforma Nou Barris Cabrejada, Diu Prou! d’avaluar la situació socioeconòmica i abordar polítiques per fer front a la pobresa. De fet, entre altres demandes, la plataforma d’entitats va formular la petició d’un plenari extraordinari sobre pobresa com aquest d’avui per abordar la situació socioeconòmica del districte.

Per tal d’avaluar el desenvolupament del pla, es crearà una comissió de seguiment que es reunirà semestralment i s’encarregarà de fer el seguiment de la implementació de les accions. Estarà integrada pel districte, les àrees de Drets Socials i de Treball, Economia i Planificació Estratègica i representants de Nou Barris Cabrejada, Diu Prou!. A més, s’elaborarà una memòria anual de seguiment del pla que serà pública i que es presentarà en el marc del consell municipal del districte.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies