Suport sense baixar la guàrdia al pla de Districte contra la pobresa

Nou Barris Cabrejada i els partits consideren les mesures com un punt d’inici per acabar amb les desigualtats

El Ple de Nou Barris sobre la Pobresa va rebre el pla d’acció elaborat pel govern amb una barreja de satisfacció, reserves i alguna crítica. La campanya Nou Barris Cabrejada va deixar clar que li dóna ple suport tot i que el considera un punt de partida perquè entitats i Ajuntament concretin les mesures al detall. Creuen que els ‘tempos’ entre Ajuntament i entitats són diferents i això ha impedit fins ara una negociació detallada de les mesures. Però valoren positivament tant l’actitud del govern, que ha acceptat la celebració del plenari a diferència de l’anterior govern, com del “canvi ideològic que se’n desprèn d’aquest pla, que planteja abordar la pobresa i la desigualtat patents als nostres barris des de la perspectiva de la igualtat de drets i la justícia social”. I sobretot, perquè ve acompanyat d’una dotació pressupostària inicial de més de 40 milions d’euros per als propers quatre anys, malgrat que consideren que la quantia podria haver estat més elevada. La regidora de Nou Barris, Janet Sanz, va explicar la cinquantena de mesures que conformen el Pla d’Acció per la Cohesió i els Drets Socials de Nou Barris 2016-2019 i que se centren en l’atenció social, l’habitatge, l’ocupació i l’educació. Entre les accions plantejades, en tema d’habitatge destaca la creació de 433 habitatges de lloguer social i la creació d’una oficina d’habitatge a la Zona Nord. L’atenció social es vol potenciar amb el reforç dels equips de serveis socials, facilitant l’empadronament i l’accés a subvencions, beques menjador i ajuts. Pel que fa a l’ocupació, el pla preveu obrir una oficina d’ocupació pròpia de Nou Barris i oferir nous plans ocupacionals al districte. L’educació es vol reforçar amb la creació de dues escoles bressol noves i la contractació de més educadors de carrer. La regidora, a més, va anunciar un Pla de Barris per invertir més al barri de la Trinitat Nova, juntament amb altres zones de l’Eix Besòs. La intenció és que aquests plans s’estenguin a les Roquetes i la Zona Nord. A les crítiques dels joves sobre la manca de mesures per a la joventut dins el pla d’acció, la regidora va explicar que les reivindicacions de nous casals i plans estaran inclosos al PAD.

Pel que fa als partits, ERC va lamentar que no van poder participar a la creació del pla d’acció fins a les passades jornades de debat al mes de febrer. El representant republicà, Joaquim Sangrà, va valorar positivament el pla, però va considerar que tenia coses millorables, com ara la manca de mesures per als joves.

CiU va assegurar que no podia “valorar negativament les mesures del pla” però que és insuficient peruqè no aposta per sumar el petit comerç, es treballa poc el sector dels joves i s’oblida el sector de les persones amb diversitat funcional.

PP va criticar la poca concreció de les mesures i va presentar un llistat de dubtes sobre molts dels punts del pla d’acció. També va posar en qüestió que es pugui desenvolupar per manca de temps. Tot i això, es va mostrar d’acord amb les línies generals proposades per reduir les desigualtats socials.

Ciutadans considera que el pla arriba tard i peca de manca de concreció, falta de consens i diàleg i, per tant, és insuficient. A més, critiquen que no té prou en compte les persones amb discapacitat, i que cal revisar i detallar moltes mesures.

I el PSC, que durant el plenari es van convertir en socis de govern, va donar ple suport a les mesures, i va destacar que algunes d’elles havien estat proposades pel PSC en anteriors plenaris. També van demanar que s’inclogui als grups polítics a la comissió de seguiment del pla d’acció.

Aquesta comissió de seguiment té previst reunir-se semestralment, tot i que Nou Barris Cabrejada va reclamar un control conjunt i continu de l’evolució del procés. La regidora es va comprometre a convocar una reunió abans del plenari del juliol per concretar algunes de les mesures i el seu calendari, tot i que va assegurar que algunes ja estan en marxa.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies