Gairebé un segle de la Prosperitat

Una exposició al Casal de Barri recull la història i evolució del barri

D’aquí tres anys el barri de la Prosperitat farà 100 anys. Per celebrar-ho els veïns  Joan Catafal, Mercè Abegà i Alberto Sanagustín ha començat a recollir de manera gràfica els inicis del barri i la seva evolució. El resultat de la cerca es pot veure aquest dies en una exposició al Casal de Barri de la Properitat.

L’origen del barri del barri de la Prosperitat es remunta al 1919 quan la Cooperativa de la Habitación Barata va posar la primera pedra per construir cases barates per a obrers en uns terrenys propers a Can Dragó.  L’exposició feta amb plànols, documents, retalls de premsa i algunes fotografies ens mostren l’evolució de tota aquesta zona. Un territori molt marcat per les mancances urbanístiques i l’amenaça d’expropiacions. A les imatges podem veure la distribució original barri amb carrers que s’han modificat o canviat de nom amb el pas dels anys. Com és el cas de la carretera Fina (actualment el passeig de Valldaura) el passeig de la Muntanya (posteriorment calle Carlos Marx i actualment Via Júlia) o el carrer de Rússia (actual carrer de Santa Engràcia). També hi ha fotografies aèries dels anys 60 que ens mostren els antics tallers de la Renfe i la Meridiana.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies