La rehabilitació de l’església del Mental podria començar el 2018

Ajuntament i Bisbat arriben a un principi d’acord per recuperar aquest temple  

L’Ajuntament i el Bisbat han arribat a un principi d’acord per rehabilitar l’antiga església de l’Institut Mental de la Santa Creu. L’acord preveu que l’Ajuntament rehabiliti la façana i l’entorn del temple i el Bisbat s’encarregui de condicionar l’interior de l’església per traslladar a la comunitat de la parròquia de Sant Rafael i, a més, construir un centre parroquial. Les dues institucions signaran una cessió de l’ús del temple, perquè sigui la seu de la parròquia de Sant Rafael, tot i continuar sent propietat municipal.

La Regidora de Nou Barris, Janet Sanz, va presentar ahir als veïns de la Guineueta aquest principi d’acord. “Des de l’Ajuntament ens comprometem a rehabilitar tot el que és la façana i l’exterior d’aquest equipament de l’antiga església del Mental, perquè és patrimoni nostre. – explica Janet Sanz –  Al mateix temps el Bisbat el que farà serà adequar internament l’església per poder acollir la nova parròquia del barri.”  Davant l’escepticisme de la comunitat de Sant Rafael, que assegura que fa 40 anys que espera una nova parròquia, Districte va assegurar que l’Ajuntament ja ha començat a redactar el projecte i les obres podrien començar al 2017. Per la seva banda, el Bisbat també està preparant la seva proposta que resoldrà els problemes d’espai de la comunitat de la parròquia de Sant Rafael, un temple que es troba en molt mal estat des de fa anys.

Districte va destacar que la rehabilitació i la construcció del centre parroquial es farà sense que això impliqui un impacte en l’espai públic, ja que aprofita un desnivell on actualment hi ha zona verda. A la coberta del nou centre parroquial es generarà un espai públic que s’estendrà al voltant de l’esglèsia i el mercat de la Guineueta, salvant l’actual desnivell.

L’església de l’antic Hospital Mental de la Sant Creu va tancar, juntament amb la institució psiquiàtrica, ara tot just fa 30 anys. Des d’aleshores ha caigut en la degradació i l’abandó, tot i diversos projectes fallits, per recuperar-la i rehabilitar-la.  A mitjans de setembre passat l’Ajuntament va moure fitxa, amb una neteja profunda i l’inici d’un estudi per avaluar l’estat del temple i la viabilitat física i econòmica d’una possible rehabilitació. Com a resultat de les diverses cates, l’edifici es va cercar i es van protegir amb xarxes les parts més malmeses. Si tot va com està previst, l’església podria reviure abans que acabi la legislatura, a temps per celebrar el seu 130 aniversari.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies