L’Escola Àgora estrena el seu camí escolar

El centre, l’AMPA, l’Ajuntament, els comerços i la Guàrdia Urbana han configurat un itinerari que dóna autonomia als alumnes

Els alumnes de l’Escola Àgora estrenen avui el seu camí escolar amb una cercavila i festa. L’itinerari s’ha construït amb la col·laboració de l’escola i l’AMPA, així com de l’Ajuntament, els comerços propers i la Guàrdia Urbana. L’objectiu del camí escolar és fomentar l’autonomia dels alumnes en els itineraris entre l’escola i casa seva.  Pretén que els nois i les noies de la ciutat guanyin autonomia personal i qualitat de vida mentre van i vénen sols a l’escola, passegen pel parc, van al casal o a fer esport, promovent alhora un compromís de participació de la comunitat.

Per aconseguir-ho és necessari també generar actuacions que contribueixin a replantejar actituds tant en els infants com en els adults: els nois i les noies han de poder experimentar i aprendre a valorar els riscos mentre la comunitat ha de contribuir a posar-ne les condicions de viabilitat.  En aquest sentit, la implicació de les famílies ha estat molt important ja que han participat activament en el debat tant en el diagnòstic com en el disseny de l’itinerari. L’AMPA de l’escola ha estat primordial a l’hora de trobar les anomenades ‘botigues amigues’ dins el camí. Es tracta de comerços que poden ajudar els alumnes si ho necessiten.

El camí escolar de l’Escola Àgora és el segon camí escolar de Nou Barris.  Aquest projecte es va iniciar amb la inauguració al 2011 del camí escolar de l’escola Prosperitat. Al districte de Nou Barris també funciona el programa ‘bus a peu’ de l’escola Ferrer i Guàrdia de Ciutat Meridiana. En aquest curs també s’hi han incorporat al programa les escoles Cor de Maria Sabastida i Calderón de la Barca.

A continuació us oferim les activitats programades per celebrar la inauguració del camí escolar de l’Escola Àgora:

15h  Trobada i benvinguda a la plaça de Ca n’Ensenya.

15.15h  Rua per una part del camí. Amb l’acompanyament del grup de percussió de la masia la Mery, els gegants, capgrossos i xanquers.

15.45h  Parlaments

16h  Xocolatada

16.20h Tallers al patí de l’escola

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies