Un pla de barri per a la Trinitat Nova

Veïns i Ajuntament marquen els projectes urbanístics, d’ocupació i socials 

La Trinitat Nova és un dels tres barris que l’Ajuntament ha triat per començar a desenvolupar el Pla de Barris. Després d’una jornada de participació, un equip tècnic elabora ara el document amb les propostes finals, que passen per la millora de l’entorn urbà, l’activació de l’ocupació i la dinamització social i educativa.

L’elecció de la Trinitat Nova com a punt de partida dels diversos plans de barris es deu a l’elevada taxa d’atur i altres factors socioeconòmics. Una situació que es vol capgirar amb una part dels 150 milions que l’Ajuntament invertirà en els diversos plans per millorar la qualitat de diferents barris.  En el cas de la Trinitat Nova, el programa d’actuació s’ha dividit en tres eixos: urbanisme (fer l’espai públic més amable), economia i ocupació (amb la dinamització del comerç de proximitat), i els drets de ciutadania (posant l’accent en un gran projecte educatiu per al barri i programes de lleure per a petits i joves). En aquests tres eixos s’inclouen projectes concrets, com la necessitat de construir equipaments, com el casal de barri o un poliesportiu, i l’enderroc de l’escola Sant Jordi per reconstruir-la com a escola integral de 0 a 16 anys. Les barreres arquitectòniques també són un tema clau en un barri ple de pendents.

El resultat del debat ciutadà es reflectirà en un document final que es presentarà el proper 15 de juny durant el Consell de Barri de la Trinitat Nova. Després de l’estiu, s’iniciarà la nova tanda de plans de barris, que inclourà l’anomenada Zona Nord del districte, amb Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona. I encara quedaran dos barris per a les següents edicions: les Roquetes i Can Peguera. D’aquesta manera, Nou Barris s’assegura una bona part dels 150 milions destinats a aquests plans.

Els plans de barris municipals tenen per objectiu disminuir les desigualtats entre barris a la ciutat de Barcelona i per tal fi preveuen un conjunt d’accions en l’àmbit social, econòmic i urbà que es duen a terme en un territori amb una visió global, per millorar la vida dels veïns i veïnes. Cada pla de barri vol actuar específicament en el territori adequant-se a la seva realitat. El projecte ha de preveure un conjunt d’actuacions que ajudin a millorar Trinitat Nova, però també ha d’integrar i potenciar el conjunt d’accions que ja s’hi estan portant a terme, i, d’aquesta manera, multiplicar-ne l’efecte.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies