Les obres de rehabilitació de les façanes Canyelles arriben als blocs més problemàtics

Comencen les obres als blocs del tipus A on hi hagut despreniments les darreres setmanes

Canyelles ha iniciat les obres de rehabilitació de les façanes de sis dels anomenats blocs A de Canyelles. Tot i seguir el calendari d’obres, les tasques  s’han iniciat una setmana abans del previst. El motiu és que fa només un mes i mig un d’aquest blocs, afectats de carbonatació, va patir un despreniment des d’un 11è pis. “Va caure una peça de la façana d’uns 40 quilos, és molt greu- explica Manuel Sánchez, de l’AV de Canyelles- hem estat de sort que mai hi ha hagut cap ferit”. Amb aquests 6 nous blocs ja en són 22 dels 65 del barri que deixaran enrere aquesta patologia estructural.  Dos blocs ja han estat rehabilitats i els altres 20 estan en diverses fases d’obres. Les obres de rehabilitació dels primers sis blocs de tipologia A duraran uns 8 mesos.  En aquesta fase d’obres s’inclou també un bloc pilot, l’A16, que s’acollirà al Pla Europeu d’Estalvi Energètic. Amb una subvenció de 60.000 euros, entre el pla Europeu i Gas Natural, els veïns d’aquest bloc no només rehabilitaran les façanes. Les obres inclouran també el canvi de totes les finestres i persianes del bloc, amb un cost d’uns 600 euros per veí. Un cop acabin aquestes obres, es farà un seguiment de l’estalvi energètic del bloc pilot. Segons els tècnics, l’estalvi suposarà com a mínim una reducció del 30%.

Les façanes dels blocs de Canyelles estan afectades de carbonatació, un defecte estructural que suposa que la humitat penetra fàcilment a través del formigó fins als ferros interiors. Aquests s’inflen i trenquen el formigó. Els resultats són despreniments de pintura i trossos de formigó.  El Patronat Municipal de l’Habitatge va aprovar el 2009 un projecte per reparar els 65 blocs afectats per carbonatosi a Canyelles, amb una inversió d’uns 30 milions d’euros. Aquest projecte inclou un pla director tècnic i cromàtic que defineix la gamma de colors i textures que es poden aplicar a les diferents tipologies d’edificis pendents de remodelar. El cost total d’aquestes obres l’assumeixen la Generalitat de Catalunya (60%), l’Ajuntament de Barcelona a través del Patronat (25%) i cada un dels propietaris dels habitatges de les finques on s’hagin de fer reparacions (15%).

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies