Rebroten els horts urbans a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova

Els antics usuaris reprenen el cultiu de les parcel·les en una nova ubicació després de dos anys d’obres

El color verd torna a brotar als horts urbans de la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova després de dos anys d’inactivitat. L’activitat es reprenen en un altre indret del recinte, amb 30 parcel·les i cinc anys de concessió.  Les obres al recinte els han reubicat al costat del talús de la Meridiana. “De les 30 parcel·les noves hi ha una reservada per a les entitats i la resta són del usuaris que ja formaven part del sorteig del 2011. – explica Pilar Piquer, coordinadora de la xarxa d’horts urbans de Barcelona – Se’ls hi ha recompensat i tornen a iniciar-se altre cop els 5 anys de concessió, per compensar-los per les obres i el temps que han estat sense poder cultivar.”

La majoria dels usuaris, veïns majors de 65 anys, són els mateixos que tenien parcel·la adjudicada abans de les obres que ara, un cop reubicats els horts, han recuperat el terreny. Les obres de la Casa de l’Aigua i el seu entorn es van allargar més del previst, és per això que molts usuaris restaven impacients per a l’obertura dels nous horts.  Ara han représ l’activitat agrícola amb il·lusió i ganes, tot i que alguns preferien l’antiga ubicació dels horts a l’entrada de la Casa de l’Aigua.

El recinte es manté tancat per protegir els conreus i ofereix als usuaris guixetes i un armari per a les eines al peu de cada hort. A més, compten amb boques de reg i serveis.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies