Els veïns participen en el futur disseny de la plaça de Sóller

El projecte de reforma conciliarà l’espai amb l’ampliació de l’Ateneu la Bòbila

El proper dia 2 de juliol Ajuntament, veïns i entitats participaran en una jornada per elaborar una proposta de reforma per a la plaça de Sóller i els seus entorns.  Aquest és el segon i definitiu procés participatiu per definir els usos i el disseny final de la plaça. Segons l’Ajuntament, la reforma de la plaça de Sóller és una de les accions prioritàries i emblemàtiques dins al PAM-PAD de Nou Barris. I per tant serà una de les actuacions que s’executaran en aquest mandat. Abans, però, es continuarà amb el procés participatiu per acabar de definir els usos i futur disseny de l’espai. “Per un costat entren els usos que li volem donar a la plaça de Sóller – afirma Carles Izquierdo, conseller tècnics de Nou Barris-  ja siguin els usos de l’espai públic i sobretot els usos que li donem i la forma que li donarem en relació amb el que ha de ser en un futur l’ampliació de l’Ateneu la Bòbila que també ha d’estar dins de tot aquest encaix.” La reforma haurà de conciliar la futura ampliació de l’Ateneu la Bòbila, situat als baixos de plaça, i la possible construcció de les dues  rambles verdes que des de fa temps reclamen els veïns de Porta.  Un cop Ajuntament, veïns i entitats acordin les línies mestres, s’obrirà un concurs d’idees arquitectòniques, previst per a finals d’any. La intenció de l’Ajuntament és poder redactar el projecte l’any vinent i executar les obres de la reforma de la plaça abans no acabi el mandat.

Les entitats que fins ara treballen en la reforma de la plaça volen que aquesta no quedi tancada al barri. La proposta veïnal vol obrir els laterals de la plaça per tal que sigui més atractiva i accessible. Les entitats demanen també a l’Ajuntament que dins el projecte de la reforma de la plaça s’inclogui també l’ampliació de l’Ateneu la Bòbila. Volen que, amb les obres, l’Ateneu es faci més visible i pugi damunt la plaça. “Entenem que ha de pujar sobre la plaça – explica Julián lluís Córdova, de l’AV Porta-  perquè sinó queda aquí com una mica tancat, una cosa que no es veu, i per tant el que necessitem és integrar l’ateneu a la plaça, obrir la plaça al conjunt del barri i a la vegada connectar-lo amb les dues rambles que també plantegem que s’han de fer.”

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies