Els antics túnels que connectaven Vallbona amb la ciutat

 

La construcció del pont del Congost va tancar els passadissos per sota les autopistes

Aïllats per una barrera d’autopistes i les vies del tren, els veïns de Vallbona no sempre han tingut una bona comunicació amb la resta de Barcelona.  Avui dia Vallbona disposa d’autobusos i d’un pont elevat que travessa per damunt de les autopistes i les vies, però fa uns 10 anys molts veïns havien de fer servir escales i túnels que passaven per sota els vials. En aquella època tan sols un autobús els comunicava amb Torre Baró i Ciutat Meridiana.

Al carrer de l’Alzinar trobem encara l’entrada d’un d’aquests túnels, avui dia tapiada i tancada al públic. Els veïns recorden com era creuar per sota de les autopistes per dos túnels amb un enllumenat deficient i en la majoria dels casos fora de servei a causa dels actes vandàlics. Les condicions higièniques tampoc eren les més òptimes ja que dins d’aquests túnels no hi havia ventilació i alguns incívics els feien servir com a lavabo. Molts veïns recorden la sensació d’inseguretat que tenien al creuar els túnels, segons l’hora que havien de sortir o arribar al barri. “Era un túnel llarg, estava tancat, no tenia escapatòria  per poder sortir si era necessari- recorda Francisco Gómez, veí de Vallbona-  Era passar sí o sí pasar cap endavant o tirar enrera. Hi havia unes llums però duraven sempre dos dies.” Però aquestes infraestructures eren per a molts l’única opció per anar a la feina, a les botigues o al metge.

Amb la inaguració l’any 2006 del pont del Congost, que passa per sobre de les autopistes i les vies del tren, els veïns de Vallbona van deixar de fer servir els túnels i l’Ajuntament els va tancar al públic.  També les noves línies d’autobus que han anat arribant al barri han afavorit una millor comunicació.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies