Festes de Sant Joan als barris

Gaudiu d’una revetlla popular sense ensurts  

La revetlla de Sant Joan és una festa que es fa arreu del país amb formes molt diferents. A Barcelona és una celebració popular que cadascú viu a la seva manera, amb trobades veïnals, familiars o d’amistats per a sopar, fer música i encendre fogueres. La d’avui és una nit màgica en què se celebra el solstici d’estiu, amb dos dies de retard. Una celebració que l’Església Catòlica fa coincidir amb la data de naixement de sant Joan Baptista i que ha esdevingut una festa amb elements i costums molt marcats i simbòlics: el foc purificador, els banys de mitjanit, les herbes de sant Joan, les cançons, el ball o els guariments i més rituals màgics.

La revetlla de Sant Joan no és el mateix sense coets, piules, trons, traques, cebetes, fonts, bengales i focs d’artifici. En aquest enllaç trobareu els punts de venda on comprar pirotècnia. Abans de fer-los servir consulteu en aquest enllaç els consells bàsics que us ajudaran a viure una revetlla sense ensurts.

Aquesta nit a Barcelona hi ha una vintena de fogueres autoritzades, però cap a Nou Barris. Diverses entitats del districte organitzen revetlles populars als carrers i a les places, amb orquestres i ball. A continuación us detallem la programació:

–        Guineueta

De 10 a 20 h

Dinar popular i mostra de balls tradicionals

Pati de la Masia de la Guineueta, plaça de Ca n’Ensenya, 4

–        La Prosperitat

La revetlla de la Joana

A partir de les 23.59 h

P.D A. Skar DJ Inter-galàctico (Patxanga)

Casal de Barri Prosperitat, plaça d’Àngel Pestaña, 1

–        Turó de la Peira

Revetlla de Sant Joan

21h

Plaça de Can Basté

–        Vilapicina i la Torre Llobeta

La nit màgica de Sant Joan

20h

Un espectacle ple de fantasia i de sorpreses on el públic ens ajudarà a invocar follets i fades i participarà en els sortilegis sagrats que farem en una nit tant especial. Activitat per tot el públic oberta i gratuïta.

Centre Cívic Torre Llobeta, carrer de Santa Fe, 2 bis

–        Torre Baró

Revetlla de Sant Joan

De 21 a 3h

Club de Petanca de Torre Baró, carrer de Vilatorta

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies